usb kullanımı hakkında bilgi?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

usb kullanımı hakkında bilgi?

Mesaj gönderen G.Arkas »

yazdığımız her hangi bir programla usb ye giden gücü açma kapatma yapabilirmiyiz.örneğin usb lambayı programdan açıp kapatabilirmiyiz?

birde windows cd kapağını kendi programlamasıyla apilerle açabiliyor burada işin içinde elektronikte var mı yoksa sadece programlamamı?
şimdiden teşekkürler.
Resim
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: usb kullanımı hakkında bilgi?

Mesaj gönderen mkysoft »

USB'lere giden enerjiyi kesemezsiniz. Donanımsal olarak anakarttan veriliyor çünkü. Bazı USB'lerde çıkart deyince lambaları sönüyor. Aslında elektriği kesilmiyor, sadece USB çıkar komutunu aldığı için kendini kapatıyor. Yapmak istediğin şey böyle birşeyse fikir verebilir http://www.metacafe.com/watch/1351961/i ... oard_hack/ Bu tür bir lambayı kolayca yazılımla aç-kapa yapabilirsin.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

çok hoş bir olay bu fakat usb ile örneğin step motor devresi kontrol ediliyor.aslında ben çok daha basit şekilde seri/paralel port kullanarak yaparım ama usb olayını çözmek istiyorum pek bilgim yok kurcalamak istiyorum sadece çok teşekkürler mkysoft
Resim
cozturk
Üye

Mesaj gönderen cozturk »

Burada enerjiyi kesip açmak üzere, bir donanım geerekir. işlemci, transistör vs. devre dizayn edilecek. USBden gelen sinyaller bu işi tek başına yapamaz. ( +, -data..) En az 1 adet entegre kullanılması gerekli.

USBden gelen komutları algılayıp yorumlayacak bir mikrodenetleyici kullanılır. BU işlemci isterseniz lambayı açıp kapatır. isterseniz USBden gelen beslemeyi keser. Kendi beslemesi de usbden geliyorsa beslemesiz kalacaktır. Bu durumda kondansatördeki enerji ile bir süre beslemesiz durabilir.

Hatta röle, triak gibi başka bileşenler kullanarak 220 volt lamba, motor kumandası da mümkündür. (izolasyon şart)

USB ile yapılacak çok güzel işler var. seri port, paralel port tarih olmuştur. yeni geliştirilecek bir projeyi usb ile geliştirmek gerekir.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

sourceforge.net adresinde generic usb driverlar var. Bunları kullanarak mevcut cihazlarla direk iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca kendi cihazınızı yapakernde bu driverı kullanabilirsiniz. Seri port gibi olmadığı için driver kullanmak zorunlu, direk veri basamazsınız. Sanırım Maxim 'in USB host entegresi vardı. Daha bir çok firmanında var. Hazır usb portlu programlanabilir entegreler var. PIC ile emulasyon yapanlara gördüm ama pek stabil değilmiş. Kolay gelsin.