ASP.Net te veri tabanını kayan yazı şeklinde listeleme

Yazdığınız makaleleri ve üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğünüz kodlarınızı gönderebilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

ASP.Net te veri tabanını kayan yazı şeklinde listeleme

Mesaj gönderen mudipasa »

S.A. arkadaşlar. Kayan yazı yapmak fatih hocamızın dediği gibi <MARQUEE scrollamount="1" direction="up" width="120" height="20">www.delphidunyasi.net</MARQUEE> şeklinde oluyor. Ama veri tabanımıza ait tüm bilgileri yukarı doğru kayan yazı şeklinde görmek istersek bu tek satırlık kod yetmiyor maalesef. Neyse fazla uzatmadan anlatayım.
- Delphi 2005 ASP.Net ve FireBird veri tabanı kullanıyorum.
1.Adım) Öncelikle sayfamızı ToolPalette - WebControls yaprağından bir adet Table yerleştiyoruz ve buna 1 Row ve bu row a da 4 adet Cells yerleştirdik (Benim veri tabanımdan 4 bilgi aldığım için isterseniz + - yapabilirsiniz.)
2.Adım) Gerekli görsel düzenlemeleri yaptıktan sonra (ben bir procedure ile yaptım) veri tabanımızdan bilgileri okuyup tablelerim cell.text lerine aktarıyoruz.
3.Adım)

Kod:
procedure TWebForm1.tabloyap;
var
FbBaglan : FbConnection;
Okuyucu : FbDataReader;
FbKomut : FbCommand;
SqlCumlesi : string;
mesaj1,mesaj2,mesaj3,mesaj4 : AnsiString;
begin
FbBaglan := FbConnection.Create(FbConStr);
FbBaglan.Open;
SqlCumlesi := 'SELECT * FROM CHEAP ORDER BY TARIH ASC';
FbKomut := FbCommand.Create(SqlCumlesi, FbBaglan);
Okuyucu := FbKomut.ExecuteReader;
mesaj1 := ''; mesaj3 := ''; mesaj2 := ''; mesaj4 := '';
while Okuyucu.Read do
begin
mesaj1 := mesaj1 + Okuyucu['TARIH'].ToString +'<br>';
mesaj2 := mesaj2 + Okuyucu['YER'].ToString +'<br>';
mesaj3 := mesaj3 + Okuyucu['YER2'].ToString +'<br>';
mesaj4 := mesaj4 + Okuyucu['FIYAT'].ToString +'<br>';
end;
Okuyucu.Close;
FbBaglan.Close;
Table1.Rows[0].Cells[0].Text := '<MARQUEE scrollamount="1" direction="up" width="60" height="166">'+mesaj1+'</MARQUEE>';
Table1.Rows[0].Cells[1].Text := '<MARQUEE scrollamount="1" direction="up" width="120" height="166">'+mesaj2+'</MARQUEE>';
Table1.Rows[0].Cells[2].Text := '<MARQUEE scrollamount="1" direction="up" width="120" height="166">'+mesaj3+'</MARQUEE>';
Table1.Rows[0].Cells[3].Text := '<MARQUEE scrollamount="1" direction="up" width="70" height="166">'+mesaj4+'</MARQUEE>';
end;
-- Dikkat ederseniz Cell lerin textlerine MARQUEE ile birlikte yaptık. Eğer veri tabanı bilgileriniz çok fazla ise biraz geç olabiliriz söylemedi demeyin.
Kolay Gelsin. örnek olarak http://www.batmanotoemlak.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.