Kullanıcılar için Rapor Tasarımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
altunway
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen altunway »

S.A

Arkadaşlar merhaba ..Öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.Benim sorum şu ;

Yaptıgım Programın raporlama kısmında kullanıcının rapor tasarımını kendisinin yapmasını istiyorum yani mouse ile sürükle bırak yapabilmeli.Sizce bu mümkün mü ? İnşallah tecrübesi olan arkadaşlar vardır.Bu Olay nasıl gerçekleştirilebilir , nasıl bir yol izlemeliyim.Tavsiyelerinizi bekliyorum..Çok Teşekkür Ederim..
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

A.S.

evet mümkün. Report Builder ve Fast Report ile çok kolay bir şekilde yapabilirsin bunu. İkisinin linki de sitede ve Delphi VCL forumunda linkleri var.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
altunway
Üye
İletişim:

:))

Mesaj gönderen altunway »

S.A Mustafa Abi :lol:
İmdadıma yetiştin yine sağolasın tşk ederim.Allah razı olsun ..Valla çok sevindim şimdi çok sağolun.Abi İnşallah görüşeceğiz Allah'ın izniyle
Herkese Teşekkür Ederim.
Kendinize İyi Bakın :=)
baloglurecep
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen baloglurecep »

Merhabalar... Musti bey hocam öncelikle saygılar diliyoruym size. Yaptığım projede report builderi kullandım. harika. ancak tasarım iznini kullanıcıya vermek istiyorum. design ekledim. her şey güzel. burada bir sorun oluşuyor. o da şu. diyelimki
iyi kullanıcılar bu işi becerdi. tarasraldığını kaydetti. ve raprorları hep o şekilde aldı. peki tasarımı bozan karıştıran birisi kayderderse ve tekrar eski haline getiremezse ne yapacak. bizi arayacak hadi bu bir iki değil yüzlerce olursa sorunun altından kalkılmaz gibi geliyor. save izni vermezsemde her seferinde tasarlamak zorunda kalacak. bir default haline getirme işlemi nasıl yapabiliririz. bu konuda fikri olan varmı?
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: Kullanıcılar için Rapor Tasarımı

Mesaj gönderen sabanakman »

Bu gibi durumlarda her tasarım başına servis faturası kesiyorsun, o çok merkalı kullanıcılar bir daha soba yanarken ona dokunulmaması gerektiğini bu bedeli ödeyerek öğreniyorlar :twisted: . Tabi burada bir yedekleme sistemi geliştirilebilir mi bilemem ama aynı raporu tekrar tasarlama durumuna bir servis ücreti kesilmesi çok yerinde olacaktır.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Kullanıcılara tasarım yapmadan önce rapor dosyasının bir yedeğini almasını ve sorun çıkarsa geri yüklemesini söyleyebilirsin en kolayından..ama sabanakman'ın dediği gibi bu işten para kazanmakta var... :twisted:
baloglurecep
Üye
İletişim:

Arkadaşlar dedikleriniz bir nebze de olsa doğru. ancak çok etik değil. Adamın bunu bozabileceğini bile bile para kazanmak uğruna bu davranışı doğru bulmuyorum. ne yapılablir onu arıyorum. kullanıcı bir butona basarak default ayarlara dönmesi sağlanmalı raporun. tekara üzerinde çalışıp rapru istediği şekle getirip kaydedebilmelidir. Bu döngü böylece devam etmelidir. sanırım ne yapmak istediğimi anlatabildim.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Aslında etik konusunda verdiğim örnek iyiydi. Eğer müşteri sobaya sıcakken dokunup elini yakarsa bu o sobayı yapanların insafsızlığından kaynaklanmaz. Zamanla müşteri sayınız arttıkça ve bu konularda başınızı ağrıtmamak adına bu sisteme zamanla geçiş yapacaksınız, eliniz mahkum :wink: .

Ne yapılabilir sorusuna ise önlem olarak sabit bir rapor klasörü kullan (adı sabitrapor olabilir), tüm orjinal raporlar o bölümde olsun (bu klasörün mantığı ise bir çeşit depo gibi) ama program başka bir klasörden raporları çalıştırsın (burası da raporlar klasörü olsun). Eğer dosya raporlar klasöründe yoksa sabitrapor klasöründeki orjinallerin bulunduğu yerden kopya alsın ve raporlar klasörüne kopyalasın. Daha sonra raporlar içindeki o kopya üzerinden çalışsın. Böylelikle bir sorun olduğu zaman kullanıcı sorunlu raporu sildiği vakit sabitrapor klasöründen gelen orjinal rapor dosyası gelecek ve hayat eskisi gibi devam edecektir. İyi çalışmalar.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen darkslordd »

"Zamanla müşteri sayınız arttıkça ve bu konularda başınızı ağrıtmamak adına bu sisteme zamanla geçiş yapacaksınız, eliniz mahkum..."

sabanakman, +1.
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Bu ve bunun gibi servislerden para alınmaz ise programcılık sektörü ayakta kalamaz. sonuçta programınızı kaç kişiye&firmaya kadar satacaksınız.?
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
baloglurecep
Üye
İletişim:

SORUN HALLOLDU ARKADAŞLAR

Dediğimiz olayı ortağımın sayesinde çözdük. Report Builder ister veri tabanına isterseniz ini dosyasına tasarımı kaydetme ve geri yükleme imkanı veriyor. Template kodlarıyla bu işi çözebilirsiniz. Yakında bu konuda bir seminer ( görüntülü olablir) hazırlar paylaşıma sunarım arkadaşlar. her ne kadar para konusunda ban kızsanızda. :))))

herkese çözümü kolay bol kodlu çalışmlar......
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: SORUN HALLOLDU ARKADAŞLAR

baloglurecep yazdı:her ne kadar para konusunda bana kızsanızda. :))))
Kızmaktan ziyade müşteriden yana tavır koyulması alkışlanacak bir durum ama bu sistemle zamanla artan problerin sisteminizi tıkayacağını, buna da hazırlıklı olmanız gerektiğini haber vermeye çalıştık. Kolay gelsin.
Şaban Şahin AKMAN