değerli arkadaşlar;
stok takip programı yazmaya çalışıyorum. stok kayıtları, birden fazla depo varsa depolarda bulunan ürünlerin takibi ve faturalamalar konusunda bilgi alabileceğim bir döküman arıyorum. formada baya arama yaptım ama baştan sona stok takibi ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım. stok kayıtlarını yaptım orada kaldım. depolarla bağlantı nasıl olmalı mesela
kolay gelsin,
stok, depo, faturalar
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
stok, depo, faturalar
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.
Re: stok, depo, faturalar
depolar diye bir tablon olur bu tabloda depo_id diye bir alan oluştur.
Stok tablonda da aynı özellikde depo_id oluştur.
Stok girişlerinde kullanıcaya stoğun nereye gideceğini veya hangi depodan çıkacağına şeçtirirken bu depo_id değerini kullanacaksın.
Böylece her ürün için depo bilgisi tablonda olacak sorgularda da bu değere göre işlem yapırsın olur gider...
Stok tablonda da aynı özellikde depo_id oluştur.
Stok girişlerinde kullanıcaya stoğun nereye gideceğini veya hangi depodan çıkacağına şeçtirirken bu depo_id değerini kullanacaksın.
Böylece her ürün için depo bilgisi tablonda olacak sorgularda da bu değere göre işlem yapırsın olur gider...

-
- Üye
depo taplosu ile stok tablosu master detail mi olmalı yoksa,
stokları tanımlaldığımız bir tablo,
depoları tanımladığımız ikinci tablo
depolara bağlı stok giriş, stok çıkış tabloları
giriş, çıkış işlemlerinde kayıtlar stok tablosundan çağrılarak depolara giriş çıkış yapılmalı
birde şöyle bir durum da var birçok ürün birden fazla depoda bulunuyorsa bu durum nasıl takip edilmeli.
stokları tanımlaldığımız bir tablo,
depoları tanımladığımız ikinci tablo
depolara bağlı stok giriş, stok çıkış tabloları
giriş, çıkış işlemlerinde kayıtlar stok tablosundan çağrılarak depolara giriş çıkış yapılmalı
birde şöyle bir durum da var birçok ürün birden fazla depoda bulunuyorsa bu durum nasıl takip edilmeli.
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.
Stok tablosu master bir tablo olarak alınmalı. Yani stok kart isimleri, kodları birimi vs olan tablo.
Depo tablosu da merkez depo da olmak üzere esas itibariyle diğer depo adlarının bir depo_id ve depo_adi alanından oluşacak tablodur.
Stok hareket tablosunda ise alınan malın(stok) hangi firmadan alınıp hangi depoya gireceği seçilir. Bu arada alım yerine depolar arası transfer de yapılabilmeli
Satın alma, Satış, İade ve Depolar arası Transfer şeklinde esas 4 değişik hareket türü seçilebilir. Bunun yanında imalata çıkış gibi hareket türleri de olabilir. Bu şekilde kimden ne kadar mal alındığı ya da hangi depoda ne kadar mal olduğunu sorgulamak mümkün olur.
Bu arada stok hareket tablosu da genelde açıklama ve diğer özet bilgilerin olduğu master bir tablo ve hareketlerin olduğu detay bir tablodan oluşturulmalıdır.
Not: İlgili başlık altına taşındı
Depo tablosu da merkez depo da olmak üzere esas itibariyle diğer depo adlarının bir depo_id ve depo_adi alanından oluşacak tablodur.
Stok hareket tablosunda ise alınan malın(stok) hangi firmadan alınıp hangi depoya gireceği seçilir. Bu arada alım yerine depolar arası transfer de yapılabilmeli

Bu arada stok hareket tablosu da genelde açıklama ve diğer özet bilgilerin olduğu master bir tablo ve hareketlerin olduğu detay bir tablodan oluşturulmalıdır.
Not: İlgili başlık altına taşındı

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!