recovery files türevi programlar?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

recovery files türevi programlar?

Mesaj gönderen G.Arkas »

bu traz da geri getirme programlarını delphi de yazabilirmiyiz çalma mantığı nedir bunların nereden okuyorlar dosyaları ve nasıl okuyorlar bilgisi olan arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyorum çok teşekkürler. :?:
Resim
ikutluay
Üye

Re: recovery files türevi programlar?

Mesaj gönderen ikutluay »

silinmiş dosyalar kolayda iş partitiona gelince işin zor.

ali.doc normal adı
?li.doc silme işleminden sonra bu hale geliyor
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

silinmiş dosyalar kolayda derken ne demek istediniz?
peki bunları nereden okuyor bir adresi vardır muhakkak.şifreleme falan var mı bunlar için ayrı bir algoritma falan kullanmalımıyım?
valla bişey bilmiyorum bu konuda merak ettim ama kaynak sıkıntısı var tabii.
Resim
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

aslında kaynak sıkıntısı yok, fat, fat16, fat32 ve NTFS sistemleri hakkındaki dökümanları okumalısınız. Kısaca şöyle anlatayım, bir excel tablosu gibi hardiski parçalara ayırırız (cluster) (16, 32, 64 KB olabilir) ve o şekilde hepsine bir numara veririz, buna adres denir. sabit diskin ilk başında fat dediğimiz file allocationt table yer alır. Yani dosların listesi, öznitelikleri ve kaçıncı adresten başladığı bilgisi yer alır. Bu fat'ın birde sabit diskin en son kısmında yedeği olur. Eğer bir dosya parçaya sığrmıyorsa yani 16,32,64 kb'deb büyükse (bu verdiğim değerler hdd formatlanırken ayarlanabilir) dosyanın hangi clusterdan devam ettiği bilgisi o clusterda bulunur. Eğer dosya o clusterda bitmişse bununla ilgilide bir işaret vardır. Siz dosyayı sildiğinizde normalde sadece fattan silinir, hatta 95'den sonra sadece çöp kutusuna taşınır (shift+delete hariç). Dosyaları kurtarmak için size düşen görev, hdd nin tüm yüzeyini tarayarak bir dosyanın parçası olmayan ve bitiş olmayan clusterları bulmaktır. Silinen dosya adları içinde fat yedeklerinden yararlanılır. Eskiden PC7 diye bir program vardı onda disketlerin fatlarını kurcalardık, sizde disketlerden başlayabilirsiniz belki. Daha güvenli olur.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Klasör yapısıdan bahsetmeyi unutmuşsum. O da zor değil.
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

Mesaj gönderen dabaddah »

arkadaşım senin soruna yakın bende bir araştırma yapmıştım ama bir sonuç elde edemedim..
aşağıdaki linkden bakarsan bende yazmıştım buraya...

viewtopic.php?f=2&t=23099

ancak şöyleki bu konuda araştırmalarım derinleştikçe bu iş hakkında soruşturdukça gördüm ki insanların ortak fikri bu delphide yapılamaz...

eğer bir çözüm bulursan buraya yaz...

çalışmalarınızda başarılar allah kolaylık vere....
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.