Arkadaşlar konu başlığı biraz tuhaf görünebilir kusura bakmayın ama tam konuya göre başlık.
treeview kullanarak bir ağaç yapısı görüntülüyorum. bu ağaç yapısı database kayıtlarından geliyor. uzun zaman uğraştım ama kendi açımdan mükemmeli yakaladım diyebilirim. Ancak şöyle birşeye ihtiyaç oldu bu treeview de ağaç yapısı aynen bir popup menuye yansıyacak. günlerdir uğraşıyorum ama tıkandım arkadaşlar bazen beyin durur ya düşünemez oluruz konuyu düşündüğümde düşünce olarak ileri gidemiyorum gerçekten düşünemyiorum yorumlayamıyorum artık. Yardımızı rica ediyorum lütfen mantıklı bir yol gösterin bu ağaç yapısı sabit birşey değil heran değişebilir yeni ağaç ve onunda altına başka bir kayıt eklenebilir.
Şöyle bir örnek verebilirim
Kod: Tümünü seç
ID KLASOR MS UPINDEX
--- ---------- ----- ----------
1 A 0 1
2 B 0 2
3 C 0 3
4 D 0 4
5 E 1 1-5
6 F 1 1-6
13 G 1 1-13
14 H 5 1-5-14
15 I 6 1-6-15
16 J 5 1-5-16
17 K 13 1-13-17
18 L 1 1-18
Açıklamak gerekirse MS değeri 0 olan kayıtlar ana ağaç kaydıdır yani root ta yer alır MS değeri 0 dan farklı olan kayırlar ise
MS değeri ne ise ID aynı olan kayıtın altında bir ağaçtır. UpIndex ise örnek : 17 Id li kayıt UpIndexi 1-13-17 yani sondan bakacak olursak 17 kaydı 13 altında 13 kaydı 1 altındadır demek istiyor yani sonuç A içinde G onunda içinde K var demek ve bunu treeview gayet rahat bir şekilde gösteriyorum bu yapıyı popup menuye nasıl aktarabilirm yani A submenu olacak onun içinde G submenu olacak onunda içinde K sadece menu item olacak.