Generation id nasıl yapılır
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- muradguzel
- Üye
- İletişim:
Generation id nasıl yapılır
s.a arkadaşlar IBExpert de generators oluşturdum fakat delphi tarafında bunu cxtextedite bağlayamadım properties kısmanda bağlamayı nasıl yapacağım yardımcı olursanız sevinirm hayırlı günler.
murat
Re: Generation id nasıl yapılır
Merhaba baglamak derken o alanı gostermek mi istiyorsun?
ornegin id adli field i cxgridde gostermek mi istiyorsun?
eger istedigin bu ise DB baglantilarini yaptiktan sonra (ibtable ,datasource vs.) cxGrid in uzerine cift tiklayarak acilan pencereden cxGrid1Level i secerek propertisten datacontroller sekmesinde datasource u nu sec sonra cxGrid1DBTableView1(veya istegine bagli) uzerine sagtus yap create all columns veya create column ile generator alanini ata.
tskler.
ornegin id adli field i cxgridde gostermek mi istiyorsun?
eger istedigin bu ise DB baglantilarini yaptiktan sonra (ibtable ,datasource vs.) cxGrid in uzerine cift tiklayarak acilan pencereden cxGrid1Level i secerek propertisten datacontroller sekmesinde datasource u nu sec sonra cxGrid1DBTableView1(veya istegine bagli) uzerine sagtus yap create all columns veya create column ile generator alanini ata.
tskler.
Garibanus
- muradguzel
- Üye
- İletişim:
Re: Generation id nasıl yapılır
arkadaşım sağolasın fakat ben anlatamadım herhalde örneğin egitimid alanı var bu alanı properties kısmından generationid 1 den başlayacak mesela yani kısaca expert ile bağlayacağım ama hangi özelliği onu bilmiyorum.
murat
- muradguzel
- Üye
- İletişim: