Access veri tabanında client/server

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
erdemkurt
Üye

Access veri tabanında client/server

Mesaj gönderen erdemkurt »

İyi geceler arkadaşlar.
Üzerinde çalışmak ta olduğum ve delphide yazdığım bir uygulama var.
Bu uygulama ağ ortamında birden çok kullanıcı tarafından kullanılabilmektedir.Fakat benim isteğim evden,işyerinden veya herhangi bir yerden bu programın kullanılabilmesi.
Sorunum ise vt olarak Access kullanıyorum.Uzak bilgisayardaki bu veri tabanına nasıl bağlantı kurabilirim.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Access veri tabanında client/server

Mesaj gönderen mkysoft »

Acsessla bunun için uğraşmayın, bağlantı hızından dolayı yavaş çalışacaktır ve güvenlik sorunu olacaktır. Firebird, MySQL, PostgresSQL, MSSQL, Oracle, v.s. bir sürü veri tabanı programı var, bunlardan birine geçiniz. Çoğuda ücretsiz.
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

erdemkurt yazdı:İyi geceler arkadaşlar.
Üzerinde çalışmak ta olduğum ve delphide yazdığım bir uygulama var.
Bu uygulama ağ ortamında birden çok kullanıcı tarafından kullanılabilmektedir.Fakat benim isteğim evden,işyerinden veya herhangi bir yerden bu programın kullanılabilmesi.
Sorunum ise vt olarak Access kullanıyorum.Uzak bilgisayardaki bu veri tabanına nasıl bağlantı kurabilirim.
her hafta vt bozuldu size gelmesinler istiyorsanız yukardaki önerileri uygulayın. biz access tabanlı pdks den kurtulana kadar az çekmedik
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
erdemkurt
Üye

Mesaj gönderen erdemkurt »

peki programı sqle çevirsem uzaktan erişimi nasıl yapabilirim?
danaci
Üye

Mesaj gönderen danaci »

ücretsiz db ler var var olmasına da gerektiğinde servis alabileceğinizde düşünerek bence ücretli bir db seçin derim. Örneğin Oracle. Bir kere kurup rahat edin. özellikle de verilerinizin sağlığı açısından.
iyi çalışmalar.