IBQuery close open sorunu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

IBQuery close open sorunu

Mesaj gönderen esistem »

Arkadaşlar merhaba bir sorum olucaktı;
Cari hesap kayıt formunda cari tablom, bolge tablom ve turu tablom var, cari hesabın bölgesi ve türünü bu tablolardan çekiyorum, ve hepsini IBQuery ile göstertiyorum ve bunları DBLookUpCombobox ta göstertiyorum (bölge ve türleri) yeni kayıt dediğimde boşlukları doldurup bölge ve tür seçip kaydet diyorum (Stored Procedure ile) commit ediyorum, sonrada cari tablosunu close; open yapıyorum ki kayıt görünsün, buraya kadar herşey normal fakat yeni bir cari hesap girmek istediğimde bakıyorum ki turu ve bolge querylerimde kapanmış (close olmuş) fakat hiçbir bağlantısı yok cari tablosu ile ben sadece cari tablosunu (IBQuery) close; open; yapıyorum, bu fb için normal bişimidir ? neden formumda bulunan bütün tablolar close oluyor?
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Re: IBQuery close open sorunu

Mesaj gönderen esistem »

her tablo için bir query yani toplamda 3 query kullanıyorum mecburen.
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

Refresh denemedim ama kod şu şekilde çalışıyor;
sp_cari_ekle.prepare;
parametreler;
sp_cari_ekle.commit;
qcari.close;
qcari.open;
QCARI.Locate('KOD',INTTOSTR(SP_CARI_EKLE.Params.Items[0].AsInteger),[]); //eklenen yada değişen kayda konumlanıyor

fakat ne Q_TURU nede Q_BOLGE querylerini kapatıp açmıyorum. Ve sp den dönen değerde onları zaten alakadar etmiyor buna rağmen ibqueryler close oluyor. Acaba active lerini true yapmamam olabilirmi sorun ?
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

Şimdi refresh etmeyi denedim fakat query cannot perform close dataset hatası verdi oda olmadı.
Hayır active yazsamda query ler kapanıyor maalesef.
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

evet true bu şekilde refresh etmeyi denedim ama olmadı ? mecburen tabloları open yapmam gerekiyor ama neden böyle olduğuna taktım, ben sadece qcari.close; open diyorum o gidip formdaki bütün tabloları close yapıyor. acaba IBDataSet bileşeninden bir özellikmi girmek yada seçmek lazım ?
En son esistem tarafından 15 Tem 2008 03:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

Resim
Resim
formlar yukarıda görüldüğü şekilde, caritanım1 formuna girişte qcari tablosunu ve diğer tabloları (queryleri) open yapıyorum, caritanim2 formunda da kaydet dediğimde sp_cari_ekle.prepare;sp_cari_ekle.commit; ediyorum qcari.close;qcari.open yapıyorum caritanim2 formunu kapatıyorum, tekrar yeni kayıt diyorum ve qcbayi,qcbolge,qcdurum ve qctur querylerinin close olduğunu görüyorum ne sebepse??

görüldüğü gibi her query kendi datasource sine bağlı ve birbiri ile hiçbir bağlantıları yok, vt dede herhangi bir bağlantı felan yapmadım. Ayrıca qcbayi,qcbolge,qcdurum ve qctur querylerinde belki o yüzdendir diye transaction larını sildim ama nafile.
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

onlarıda denedim sonuç aynı, bir sebepten dolayı formdaki bütün queryleri kapatıyor sadece qcari query si açık kalıyor.
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

Bende AutoStopAction ve DefaultAction özellikleri var DefaultAction özelliği TACommitRetaining AutoStopAction ise SaNone sanırım bu şekilde olmalı ama böyle olsada çalışmadı bende.
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

evet kullanıyorum zaten;
Bende IBTRANSACTION nesnesinde ; AutoStopAction ve DefaultAction özellikleri var DefaultAction özelliği TACommitRetaining AutoStopAction ise SaNone sanırım bu şekilde olmalı ama böyle olsada çalışmadı bende.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
transaction u commit dediğin zaman transaction a bağlı tüm tablolar(queryler,datasetler) kapanır. ya onlarıda yeniden açacaksın yada transaction u commit yerine commit retaining yapacaksın.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
abdulkadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen abdulkadir »

bu sorun düzeldimi acaba aynı sorunu yasıyorum
ve düzeltemedim.

sorunu giderdiyseniz? cözümü paylasırsanız sevinirm
baya ugrastım ama nafile