Bazı XP sistemlerde oluşturulan text dosyalarda kullanılan satır sonu işareti ile, başka bilgisayarlarda oluşturulan satır sonu işareti farklı oluyor bazen. Nedenini tam olarak bilemiyorum. Sorunlu makinede Notepad ile bir text dosya oluşturuyorum, bu dosyayı kendi makinemde açtığımda satır sonu diye birşey yok. Tümü bitişik ve kareler çıkıyor satır sonu yerine. Problemli makina bunu düzgünce açabiliyor ama. Nedeni ne olabilir, karşılaşan var mı?
NOT: Bu satır sonu işareti tüm sistemi etkiliyor, İdhttp ile çektiğim web sitelerinde bile satır sonu bana göre bozuk geliyor. Sistemin temelinde olan bir parametreden kaynaklanıyor sanırım
Teşekkürler.
mkysoft yazdı:Bazı XP sistemlerde oluşturulan text dosyalarda kullanılan satır sonu işareti ile, başka bilgisayarlarda oluşturulan satır sonu işareti farklı oluyor bazen. Nedenini tam olarak bilemiyorum. Sorunlu makinede Notepad ile bir text dosya oluşturuyorum, bu dosyayı kendi makinemde açtığımda satır sonu diye birşey yok. Tümü bitişik ve kareler çıkıyor satır sonu yerine. Problemli makina bunu düzgünce açabiliyor ama. Nedeni ne olabilir, karşılaşan var mı?
NOT: Bu satır sonu işareti tüm sistemi etkiliyor, İdhttp ile çektiğim web sitelerinde bile satır sonu bana göre bozuk geliyor. Sistemin temelinde olan bir parametreden kaynaklanıyor sanırım
Teşekkürler.
bazı sistemlerde satır sonu farklı karakterlerden oluşuyor. windows ve dos için #13 #10 ken unix ve linuxta sanırım sadece #10 idi yada diğeri. haliyle her program bunu anlamıyor. elki bundandır
sonuçta o karakterler 0-255 arasıdır. Yanlış hatırlamıyorsam #13#10 satır sonuydu. Bazen text i oluşturan #13 de atmış olabilir sadece. Bunu kontrol et bence.Ekrana bastığı karakterden birşey çıkartamazsın. onun ascii karşılığınla işlem yaptırt
kaydettiğim text dosyada bir sorun çıkmadı. Sorunlu makinadan web sayfalarına girdiğimde satır sonlarını görmüyor (açtığım adres bir text dosya), sayfanın kaynağını göster dediğimde herşey düzgün gibi notepadde
Bilgisayarın xml güncellemeleri eski olbilir diye düşünüyorum. Güncelleme yapıp deneyeceğim.