merhaba arkadaşlar kolay gelsin. yeni bir proje üzerinde çalışıyorum. ve tıbbi cihazlar üzerinden veri almak istiyorum. com bağlantısından ya da usb bağlantısı kullanarak nunu yapabilmem mümkün mü acaba? ya da nasıl yapabilirim? ya da bu olayın mantığı nedir?
ilginizden ötürü teşekkür ederim. herkeze iyi çalışmalar.
com ya da usb üzerinden tıbbi cihazlardan veri almak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sarp_halit
- Üye
- İletişim:
com ya da usb üzerinden tıbbi cihazlardan veri almak
Fethiye den herkese sevgiler ...
X))@:>
Re: com ya da usb üzerinden tıbbi cihazlardan veri almak
genelde rs232 bağlantısıdır. Ama en iyisi cihazın kullanma klavuzunda yazar. Her cihazın iletişimleri farklıdır. Bazı cihazlar kendi programları ile haberleşmene izin veririken bazı cihazlar direk rs232 gidi bağlantı ile cihaza bağntı yaparak bilgi alışverişi yapmanı sağlar. bu farklılıklar aynı markanın farklı modellerinde bile farklılık gösterir.
mantık ise siz cihaza bilgi gönderirsiniz; cihazdan da size cevap gelir. gönderilen bilginin ise formatı yine cihazın klavuzunda mutlaka yazar. Eğer şansınız varsa cihaz ile birlikte verilen cd lerde örnek kodlar olur. bazı firmalar bu şekilde son kullanıcıya destek veriorlar.
mantık ise siz cihaza bilgi gönderirsiniz; cihazdan da size cevap gelir. gönderilen bilginin ise formatı yine cihazın klavuzunda mutlaka yazar. Eğer şansınız varsa cihaz ile birlikte verilen cd lerde örnek kodlar olur. bazı firmalar bu şekilde son kullanıcıya destek veriorlar.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
bu işte uzmanlaşmak istiyorsan teknik seviye ingilizce ve protoklleri zihninde canladrabilmen ve buna uygun kod yazabilmen şart. birde bu olay artık öyle sadece geleni okumak değil. yeni cihazlarda birde veri göndermen gerekiyor. o bakımdan epey bir okuman denemen gerekeceksarp_halit yazdı:merhaba arkadaşlar kolay gelsin. yeni bir proje üzerinde çalışıyorum. ve tıbbi cihazlar üzerinden veri almak istiyorum. com bağlantısından ya da usb bağlantısı kullanarak nunu yapabilmem mümkün mü acaba? ya da nasıl yapabilirim? ya da bu olayın mantığı nedir?
ilginizden ötürü teşekkür ederim. herkeze iyi çalışmalar.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
İlk basta haberlesme protokolunu bilmen lazım...
tıbbi cihazlarda varmı bilmiyorum ama crc hesaplaması da olabilir
Bazıları ascii,hex deger dondurebiliyorlar cevirme gerekebilir, Daha sonra gelen dataların lengntlerini tam olarak alabilmek,Aynı zamanda senin de cevap vermen gerekiyorsa kac ms içinde datayı gondermen gerekiyor,bunların hepsi yapılabilir şeyler ama biraz emek istiyor
kolay gelsin...
tıbbi cihazlarda varmı bilmiyorum ama crc hesaplaması da olabilir
Bazıları ascii,hex deger dondurebiliyorlar cevirme gerekebilir, Daha sonra gelen dataların lengntlerini tam olarak alabilmek,Aynı zamanda senin de cevap vermen gerekiyorsa kac ms içinde datayı gondermen gerekiyor,bunların hepsi yapılabilir şeyler ama biraz emek istiyor
kolay gelsin...
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
showmessage('Dehanın %1 i ilham %99u terdir.');
end;
end.
begin
end;
end.
- sarp_halit
- Üye
- İletişim:
cvplar için teşekkür ederim. verileri com port üzerinden rs232 kablo yardımıyla alıcam ve aynı şekilde de yollayacağım. zaten verileri yollamadan önce de makinenin kendi manueli doğrultusunda yollanacak olan verilerin ascii mi yoksa hex mi olduğunun tanımlamalarını yapıcam. <ack><eot> vs gibisinden kodlar da yollanarak iletişim kurulduğunu biliyorum. common tarzı bi program ve bu programın kullanma klavuzundan da hangi kodun hangi anlama geldiğini bulabilirim. sorun delphi üzerinden bir dll yardımıyla gelen kodları yorumlamak ve bilgisayardan da cihaza veri yollamak. yani bu konuda istiyorum yardımı.
Fethiye den herkese sevgiler ...
-
- Üye
- İletişim:
Opensource Apro işini görecektir.
http://ibrahimcoban.com/
Lazarus, Kol-Ce,Delphi ve C#
Lazarus, Kol-Ce,Delphi ve C#
Ben projelerimde cport kullandım onrxchar olayıyla porta data yazıldıgı anda okuyabilirsin ve sende gelen dataya karsılık istedigin degeri yollayabilirsin veya timerle belirli aralıklarla portu dinler dataları bu sekildede okuyabilirsin...
Yanılmıyorsam apronun ApdComPort1TriggerAvail olayıylada direk porta yazılan dataları okuyabiliyorsun...
apro veya cport işini rahatlıkla görür...
kolay gelsin...
Yanılmıyorsam apronun ApdComPort1TriggerAvail olayıylada direk porta yazılan dataları okuyabiliyorsun...
apro veya cport işini rahatlıkla görür...
kolay gelsin...
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
end;
end.
begin
end;
end.