İni den alınan bılgılerı kaydetme?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
umutcanster
Üye

İni den alınan bılgılerı kaydetme?

Mesaj gönderen umutcanster »

mesela iniyi okuduk edit1 e bağladık ama demek ıstedıgım bu alınan bılgı kayıt olsun sonraları daha iniyi okumaya ihtiyac olmasın boyle bırsey?
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: İni den alınan bılgılerı kaydetme?

Mesaj gönderen mkysoft »

ya registry'ye yada yine başka bir dosyay kaydetmeniz lazım illaki. Sonuçta silinmemesi için kayıt yapılması gerekir.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Delphi de ini kullanımı bu forumda ve her yerde mevcut araman yeterliydi. Yeni konu açmana gerek yok...ayrıca açmış olduğun konudan devam edebilirdin soru sormaya.Şu yukardaki cümleye de bişey demiyim diyorum ama ben soruyu neden sorduğunu bildiğim halde bişey anlamadım, önceki sorularını bilmeden konuyu açan biri nasıl anlayıp da cevaplasın bu soruyu.Bu kadar zor mudur bi cümle kurup derdini anlatmak...
umutcanster
Üye

Mesaj gönderen umutcanster »

Kardeşim battosai sana söylüyorum.....Aynı topicden soruyorum '' simdi bi onu sormussun bi bunu '' diyorsun farklı topic acıyorum aynı topic ac dıyorsun bilip bilmeden konuşuyorsun diyorsun......Sorum acıkca basıt bu kadar hakaret etmene gerek yok yardım edeceksen et etmeyeceksen hakaret etme.
khanco
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen khanco »

Mesala okuduğun ini diske kaydedilmiş bilgi değil mi?
programın açıkken global değişkende istediğin yerde kullanılamıyor mu okuduğun bilgi?
ne kadar süre geçecek bu sürede bilgisayar ve/veya program kapanıp açılacak mı?
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Kusura bakma ama burada ki anlatımda ciddi bir sıkıntı var.
umutcanster yazdı:mesela iniyi okuduk edit1 e bağladık ama demek ıstedıgım ...
derken aslında demek istediğin inideki bilgiyi aslında edit1'e bağlamadık mı? O zaman neden edit1'e bağladık diye tanımlandı.
umutcanster yazdı:... bu alınan bılgı kayıt olsun sonraları daha iniyi okumaya ihtiyac olmasın boyle bırsey?
ney?
Madem iniden okunmayacak neden kayıt yapılıyor? Soru ne hala anlamadım? :twisted: Hangi boyuttaysan yer yüzüne in ve tanımlarını açıkta anlaşılamayacak hiç bir nokta bırakmadan yaparsan alacağın cevaplar tatmin edici olacaktır.

Not:Bu forumda uzun yıllardır programcılık yapan programcılar uzun yıllardır sorular sordu ve cevapladı. Sorularından anladığım kadarıyla henüz yolun başlarında sayılırsın. Sana garanti ederim bu forumda biriken yılların tecrübesi sana yardımcı olacak soru ve cevaplarla dolu. Öncelikle arama :ara yaparak çözüme ulaşmanı öneririm. Soru başlığı açmadan önce bu hususu aklından çıkarmaman gerekiyor. Eğer gerçekten aradığını bulamadığın zamanlarda da yukarıda belirttiğim gibi sorununu tam açıklar ve anlaşılır cümlelerle tarif etmeni şiddetle tavsiye ediyorum.

Mesela bknz:
khanco yazdı:Mesala okuduğun ini diske kaydedilmiş bilgi değil mi?
programın açıkken global değişkende istediğin yerde kullanılamıyor mu okuduğun bilgi?
ne kadar süre geçecek bu sürede bilgisayar ve/veya program kapanıp açılacak mı?
gibi soruları ilave ederek ne sorduğunu tam olarak anlamaya çalışmış. Bilmem anlatabildim mi? :alsana:
Şaban Şahin AKMAN