DCC32.EXE

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
umutcanster
Üye

DCC32.EXE

Mesaj gönderen umutcanster »

Bilgidiniz gibi dcc32.exe cmd komutlarıyla bi .dpr yi compile edip exeye cevireibliyor yani delphi compiler dosyası

bu dosyanın ıhtıyac duyduyu dosyaları soyleyebılırmısınız yada alternatıf birşey

yani ben bunu programla musterıye verecegım bu dosyaları musterı yukleyecek ondan sonra dpr leri cmd yardımıyla exe ye cevırecek saygılar ve sevgılerle...
Kullanıcı avatarı
Search
Üye

Re: DCC32.EXE [ Cok yardım ettiniz bunuda ederseniz :) ]

Mesaj gönderen Search »

arkadasım belki yanlıs anlamıs olabilirim kusura bakma ama neden bole bişeyi musteriye yaptırma ihtiyacı duydun eger dpr yi exe ye cevirecekse delphiyi yuklesin musteri :shock:
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
showmessage('Dehanın %1 i ilham %99u terdir.');
end;
end.
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

Yanlış yoldasın. Delphi derleyicisini serbest bir şekilde dağıtamazsın. Ayrıca böyle birşeye ihtiyaç olduğunu da sanmıyorum. Ne yapmak istediğini açık şekilde yazarsan belki daha iyi bir yol bulabiliriz.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
umutcanster
Üye

Tamam soyleyeyim simdi ben res olusturan dosya oluşturmak ıstıyorum.....

res oluşturuyor bıtıyor ama adamda bunu acması lazım ama bu dosya acıcı oluştururken illa bi .res dosyası gosterılıcek program bu res dosyasını artık kaynak okuyor o res dosyasını sılsen bıle bende boyle bırsey yapmak ıcın sormuştum
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Re: DCC32.EXE

Mesaj gönderen csunguray »

Anlamadım desem.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
umutcanster
Üye

yok bu benım bı ongorumdu .... yani demek istedigim exe editlemek cok zor birşey olmasa gerek.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

yok bu benım bı ongorumdu .... yani demek istedigim exe editlemek cok zor birşey olmasa gerek.
Exe editlemek diye bişey yoktur aslında yalnız bazı crack amaçlı kullanılan prorgramlar ile biraz bilgi ve tecrübe isteyen exe editleme meselesi var buda senin anladığın edit meselesi değil zaten...yöntemini değiştir müşteri ne yapsın dpr dosyasını dcc.exe yi...
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
arkadaşım kullanıcıların senden ne istediğini (senin ne yapmak istediğini değil) söyle belki kolay bi yöntemi vardır. ana hedefini söyle ona göre yardımcı olmaya çalışalım.
belkide bir ini dosyası veya registry ye yazılacak bir iki satır la işin hallolacak.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
umutcanster
Üye

Tamam saolun soyleyeyim benden şu şekilde birşey istiyor o da az bilgisiz degil .resource dosyasını oluşturmak ve açtırmak ıstıyor.....
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Bak hala resource diyorsun :) kullanıcın o kadar biliyorsa kendisi yazsın :twisted: Program işinde kullanıcının ne istediği önemlidir tabi ama insiyatif sende olmalıdır.Ama sen daha bu resource ile ne yapacaksın onu demedin burda yani amaç ne hangi işlevi yerine getirecek onu sölersen burda sana öle yapma böle daha iyi denir....
umutcanster
Üye

haa programımdaki amaç yani demek istedigim mesela bi müşterinin dosyası var .... onu .res veya dll veya başka bısı ye donusturerek gızlemek .:S
kafkasyali
Üye

Mesaj gönderen kafkasyali »

dcc32 ile ben de zamaınında uğraştım. sadece bir resim, 3-4 tane buton, bir kaç label için 20 küsür dcu istedi. kullanacağın uses'lar da önemli. pas'lar da ekleniyor tabi. derleyicinin boyutu 80 mb'yi geçti. taşınabilir değil. kendi makinandaki delphi ile derlediğin dosyayı sadece dcc32 ile başka bir yerde derlemek bence sağlıklı değil.

mesajlarını taradığımda çelişkiler var. müşterine ya da herhangi birine neden kaynak kodları yollayıp derleme yaptırmak gibi bir amaç var onu anlamadım (aslında çok iyi anladım). dosya gizleme konusu ayrı bir konu. mesela bir resim var gizlenmek istenen. resim.jpg'yi useraccount.dll yaparsan dosya sahte dll olur. kimse de bu dll dosyasını bir resim editörde açmazsa resim olduğunu anlamaz. (aslında sorunun cevabı bu da değil. çalışan exe olması lazım)

fakat derlenmiş bir exe'de değişiklik yapabilirsin. bir tane örnek yaparsın, diğer oluşacak exeler orjinalden bozma olur. işin yasal yönü beni ilgilendirmez. faststring.pas asm'de yazılmış çok hızlı bir search & replace kodudur. hedef dosyadaki aranan ve değiştirilen stringlerin aynı boyutta olmaları zorunludur.

sürekli exe üreten bir uygulama denince aklıma ya server ya da patch geliyor. umarım yanlıyorumdur.
visualbasic.stupid:=true;
umutcanster
Üye

hayır yanı bazı programalar şifre konularak kitleme yapıyor ben ise degisik yontem uygulayacaktım :S
ibrahimcoban
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ibrahimcoban »

TStream sınıfını dene.
Bu sınıfla istediğin her şeyi binary kaydedip geri yükleyebilirsin. Hatta arka arkaya kaydedtiğin dataların başına size koyarak yani kaç bayt
olduğunu yazarak okadar okutabilirsin ve okuduğun dataları istediğin sınıf datası olarak kullanabilirsin.Birmap,data vb.
İstersen bunu zlib kullanarak sıkıştırıp açabilirsin yada kendin yazacağın bir sıkıştırma algoritması ile.
Kolay gelsin.
http://ibrahimcoban.com/
Lazarus, Kol-Ce,Delphi ve C#
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Bilgi eksikliğinden çıkan kavram kargaşasını gidermek için "amaç tam olarak nedir?" tam tanımı yapılsaydı bu konu günlerdir bu şekilde uzayıp gitmezdi diye tahmin ediyorum. Zira amaç doğrultusunda istenen ile yapılmaya çalışılan yöntem arasında bir bağ olmaz ve böylece bütün çabalar suya yazmaktan öteye gitmez.

Madde 1. Siz kendinize özel bir derleyici yapmadan var olan derleyiciyi dağıtamazsınız, bu kurallara aykırıdır.
Madde 2. DCC32.exe kendi başına bir derleyici değil, ihtiyaç duyduğu anda diğer derleyici ve bileşen kütüphane dosyalarına da ihtiyaç duyar. Mesela projenizde bir form varsa rtlxx.bpl ve VCLxx.bpl (xx delphi versiyonuna göre değişir. Mesela Delphi 7 için xx=70 olacaktır) dosyaları da gereklidir. Bu kullandığınız bileşenlere göre uzar gider.

Bu gibi maddeler çoğalıp gideceği için delphi derleyicisini dağıtamazsınız ama müşteriniz delphi programını alır yüklerse o zaman başka.

Siz kendi başınıza derleyici yazamayacağınız için bu konuda çalışma yapan ve bileşen sunan paketleri araştırmalısınız. Mesela Inno Setup Pascal Script i için kullandığı bileşenleri Rem Objects Pascal Script™ paketinden alıyor diye biliyorum. Hatta FastReport'un FastScript bileşenleri araştırdığıma göre çok güçlü bileşenler diye öğrendim. Bu doğrultuda hazırlanacak scripti çalıştıracak doğru paketi bulmak ve kullanabilmekle yükümlüsünüz.

Gelelim kodların elde edilememe meselesine. Burada nasıl bir sistem tasarlanmak isteniyor tam olarak anlayamadım ama kendinizin hazırlayacağı bir dosya şifreleme sistemi ile bu scrip dosyalarındaki kodları erişilemez kılabilirsiniz. Yeterki bunu yapabilesiniz.
ibrahimcoban yazdı:TStream sınıfını dene...
Önerisine ben de katılıyorum. Zira TFileStream'dan türeyen ve kaydederken şifreleme yapan ve okuma yaparken de bu şifrelemeyi çözen bir sınıf geliştirirseniz de bu meseleyi aşmış olacaksınız ama en iyi yol sizin hakim olarak aştığınız yoldur.

Bunun üzerinde geliştirmeniz gereken sistemde script dosyaları ile onu çalıştıracak program ayrı ayrı olacaktır ama sonuçta hazırlanan scriptler çalıştırılacaktır. Bu uzun bir çalışma süreci gerektirebilir, iyi çalışmalar.
Şaban Şahin AKMAN