Vista ve Delphi7

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Burhan_ast
Üye

Vista ve Delphi7

Mesaj gönderen Burhan_ast »

Merhabalar,

Vistaya Delphi7 kurdum, oylesine 1 proje derliyorum, fakat su sekilde bir hata aliyorum, [Fatal error] Could not create output file 'C:\Program files\Borland\Delphi7\Projects\Project1.exe'

seklinde bir hata aliyorum, hata sanirim Delphi exe dosyayi olusturamiyor gibi geldi bana bu nedenle baska bir adrese compile etsin dedim ondada olmadi yine ayni hatayi veriyor sanki Hard disk yazmaya kapali gibi geldi bana vistadan kaynaklanan bir guvenlik sorunu gibi geliyor, nasil cozebilirim,

Burhan Cakmak
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

Re: Vista ve Delphi7

Mesaj gönderen dabaddah »

hatayı doğru tespit etmişsin exe oluşturulamadığı için hata veriyor; ancak bunun hdd nin yazıma kapalı olmasıyla ilgilsi yok. vista kalsör denetimlerine özellikle sistemin kurulu olduğu sürücüdeki klasörlere güvenlik yönetimi uygular. bunu nedenle aşağıdakileri yaparsan sorunun çözülür..

program filesin içindeki delphi 7 klasörüne sağ tıklayıp özelliklerine gir güvenlik sekmesinden gelişmişi tıkla tüm kullanıcılar için tam denetim ver

bunu bin klasörü için ve programını derlediğin klasörler içinde yap aynı işlemi projects klasörünede uygula.

çalışmalarınızda başarılar

Allah kolaylık vere....
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: Vista ve Delphi7

Mesaj gönderen sabanakman »

Şaban Şahin AKMAN