Resim Büyütme işlemi esnasında EOutOfResources Hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
seandillon
Üye
İletişim:

Resim Büyütme işlemi esnasında EOutOfResources Hatası

Mesaj gönderen seandillon »

İyi günler herkese;

Ben Delphi 7.0 ile gerçekleştirdiğim bir programın bir kısmında Resim büyütme işlemi yapıyorum Kullandığım resim formatı 4Bit Bitmap. Resim 6000*6000 pixel çözünürlüğünü geçtiği zaman EOutOfResources "Bu komutu işlemek için yeterli depolama alanı yok " Hatası veriyor. Bunun için bir fikri olan yada başka söyleyebileceği bir yöntem olan varsa sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.
Hayatta iki şey paylaşmaya değer, sevgi ve bilgi. sevgisiz bilgi, bilgisiz sevgi olmaz...
Kullanıcı avatarı
seandillon
Üye
İletişim:

Re: Resim Büyütme işlemi esnasında EOutOfResources Hatası

Mesaj gönderen seandillon »

Tam olarak sorunun cevabından vazgeçtim en ufak olsun bir anahtar veya fikir veren olursa sevinirim...
Hayatta iki şey paylaşmaya değer, sevgi ve bilgi. sevgisiz bilgi, bilgisiz sevgi olmaz...
mehmetcan
Üye

Mesaj gönderen mehmetcan »

http://www.efg2.com/Lab/Graphics/VeryLargeBitmap.htm

Bu sayfada konuyla ilgili bir tartışma var, gerçi eski delphi versiyonlarını kullanmışlar, ama sanırım işini görür.

Resimleri parçaya da ayirabilirsin, çok ugraştırır ama diledigin kadar yüksek çözünürlüge çıkabilirsin.
6000 x 6000 lik tek resim yapmaktansa 2000 x 2000 lik 9 resim yaratirsin ve bunlardan bilgi alarak zoom işlemlerini yaparsın, ama çok ugrastırır.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Kendi kendini çağıran (özyinelemeli) fonksiyonun varsa bunu çağırma sınırını aşmış olabilirsin.
Şaban Şahin AKMAN