fax modemlerle ilgili bir projee

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
hacker_10-ur
Üye

fax modemlerle ilgili bir projee

Mesaj gönderen hacker_10-ur »

arkadaşlar bildiğimiz üzere fax modemler com protokolü ile veri alışverişinde bulunabiliyor...
benim şöyle bir projem var bende 2 adet avea öğretmen hattı var bu hatlar aralarında ücretsiz..
cep telefonunu usb kablosuyla bilgisayarda fax modem olarak kullanmayı düşünüyorum ve aralarında com yardımıyla veri aktarımıda yapmayı . düşünsenize internetin olmadığı ve telefonun çektiği iki kişi birbiriyle görüşebilir veya dosya aktarımı yapabilir bunlar dahada türetilebilir.... fakat önemli olan soru şu hatlar veri aktarımı için ayrı bir ücretlendirme yapıyorlarmı.
aklıma ilk gelen fax oldu. bu konunun üzerine gitmemiz lazım eğer bir bilgisi olan arkadaş hayır arkadaşım bu ücretsiz deyip kanıtlarsa gerçekten çok iyi projeler türetilir...
DELPHI - C ++
PASCAL - TURBO C
ikutluay
Üye

Re: fax modemlerle ilgili bir projee

Mesaj gönderen ikutluay »

hacker_10-ur yazdı:arkadaşlar bildiğimiz üzere fax modemler com protokolü ile veri alışverişinde bulunabiliyor...
benim şöyle bir projem var bende 2 adet avea öğretmen hattı var bu hatlar aralarında ücretsiz..
cep telefonunu usb kablosuyla bilgisayarda fax modem olarak kullanmayı düşünüyorum ve aralarında com yardımıyla veri aktarımıda yapmayı . düşünsenize internetin olmadığı ve telefonun çektiği iki kişi birbiriyle görüşebilir veya dosya aktarımı yapabilir bunlar dahada türetilebilir.... fakat önemli olan soru şu hatlar veri aktarımı için ayrı bir ücretlendirme yapıyorlarmı.
aklıma ilk gelen fax oldu. bu konunun üzerine gitmemiz lazım eğer bir bilgisi olan arkadaş hayır arkadaşım bu ücretsiz deyip kanıtlarsa gerçekten çok iyi projeler türetilir...
GPRS, Faks ve hepsi ücretli.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
hacker_10-ur
Üye

peki şöyle bir mantık olabilirmi? bildiğimiz üzere bilgisayar 0 1 mantığıyla çalışıyor yani kodlarımızı bir dtmf ile yapsak misal veriyorum A'nın değeri 001 olsun yapacağımız kod otomatik tuş yollasın! bunun gibi bir şeyin ücretsiz olması lazım çünkü telefonla konuşurken tuşa basma ücretli değildir:)
DELPHI - C ++
PASCAL - TURBO C
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Voice modem project olarak ararsan bulabilirsin. Bunu ilk avea'da değil telsim ücretsiz konuşma sağlarken yapıyorlardı. Modemi değilde Ses kartını kullanarak bir voice modem yapabiliyorsun. Yanlız hız felaket, 26 Kbit seviyesinde idi sanırım.
mehmetcan
Üye

Mesaj gönderen mehmetcan »

Çok basit bir şekilde ses kartının çıkışı cep telin mikrofonuna, ses kartının mic girişine ise cep telin hoparlörünü baglarsın. İki taraf benzer şekilde bunu yaptıktan sonra, bilgisayarlar birbirleriyle konuşabilirler :)

Burada gsm ile sesin kodlanması sözkonusu oldugu için 5-6 kHz üzerindeki seslerin kaydedilebilecegi konusunda kuşkularım var. Sesin bir protokola baglı olarak bilgisayardan yollanacak bilgiler uygun şekilde module edilmesi lazım. Eger ses seviyesini 4 bitlik olarak kaydedip, alabilirsen ve 5 kHz e kadar çıkarsan saniye yaklaşık 20 Kbit iletişime sahip olursun bu da sana 2.5 Kb gibi muhteşem bir hız verir. :)

Sıkıştırma algoritmalarıyla bu hızı biraz daha yükseltebilirsin, ama adsl ye rakip olman imkansız.

Bu arada bu protokolun çok iyi tanımlanması gerekir, iki bilgisayarın senkron bir şekilde ne zaman bilginin, başlayıp bittigini anlayabilmesi gerekir. Bu tür karşılıklı iletişimlerde ek saat, dinliyorum, konuşuyorum sinyalleri göndermeyeceginden tek kablo (burada ses) üzerinden haberleşme durumundasın.

Porotokol için k machester code ile başlayabilirsin.
http://en.wikipedia.org/wiki/Manchester_code
Kullanıcı avatarı
hacker_10-ur
Üye

arkadaşlar çok teşekkür ederim verdiğiniz öneriler için bu iyi bir başlangıç ve iyi bir mantık!
DELPHI - C ++
PASCAL - TURBO C
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Aveada ses kesiliyo bazen birde CRC koruması gerekecek gibi :D