Tek Bilgisayarda iki Ayrı FB sürümüne ihtiyaç duyulursa
-
- Üye
- İletişim:
Tek Bilgisayarda iki Ayrı FB sürümüne ihtiyaç duyulursa
Merhaba arkadaşlar iki tane kaynak kodları elimizde olmayan derlenmiş ticari setimiz var diyelim. Bunların bir tanesi FB'nin 1.5xx sürümünü digeri ise 2.xx sürümünü kullanıyor FB'nin 1.5xx sürümünü kuruca 2.XX sürümünü kullanan 2.sürümünü kurunca ise 1.5xx sürümünü kullanan program hata veriyor. Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden Teşekkürler.
- ahmet_sinav
- Üye
- İletişim:
Re: Tek Bilgisayarda iki Ayrı FB sürümüne ihtiyaç duyulursa
port numaralarını değiştirin. kurulum klasörleri de farklı olsun.
İmam Süleyman Yakub <==> Molla Mustafa Mansur
Programlar çok kullanıcılı degilse, bir tanesine embedded kurun, digerini normal kurun.
Embedded olanı çalışacagı programla aynı dizine kopyalarsınız, fbclient.dll yi de gds32.dll olarak yeniden adlandırırsanız, sorununuz çözülür.
Tabii kullandıgınız programlardan birinin embedded le sorun çıkarmadan çalışacagını varsayıyorum.
Embedded olanı çalışacagı programla aynı dizine kopyalarsınız, fbclient.dll yi de gds32.dll olarak yeniden adlandırırsanız, sorununuz çözülür.
Tabii kullandıgınız programlardan birinin embedded le sorun çıkarmadan çalışacagını varsayıyorum.
soyle yapilsa nasil olur;
FDB yi 2XX a gore backup/restore yaparsın versionlari aynı olur ve 2XX i kullanırsın
anladigim kadariyle istedigin bu
tskler.
FDB yi 2XX a gore backup/restore yaparsın versionlari aynı olur ve 2XX i kullanırsın
anladigim kadariyle istedigin bu
tskler.
Garibanus
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
probleminizi forumda yeterince aramamissiniz sanirim.
viewtopic.php?f=19&t=19413
viewtopic.php?f=19&t=19413
-
- Üye
- İletişim:
Alternatif yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Deneyip sonucu sizinle paylaşacağım.