IBTable ve CommitRetaining

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

IBTable ve CommitRetaining

Mesaj gönderen mudipasa »

S.A.
Firebird ile yaptığım projede IBTable kullandım (Mecburen...) yeni bir kayıt ekliyorum. Ondan sonra siliyorum. ama programı tekrar başlattığımda birde bakıyorumki kayıt silinmemiş. Kayıt ve silme işlemim
[code]
IBTable1.Post;
IBTransaction1.CommitRetaining;
[/code]
silme işlemimde aynı. Anladığım kadarıyla CommitRetaining olayını almıyor. Ama kayıtta alıyor. Tekrar başlattıktan sonra sildiğimde siliyor ama. benzer bir olayı başka bir tabloda kaydetme işlemini bile almıyor hadi o master-dateil tablonun master i dedim ama diğer tablom başlı başına tek tablo.
Not: Forumda commit, commitretaining v.s. arattım ama benim sorunuma çözüm bulamadım veya farkedemedim. Şaşırdım kaldım Bu arada FB2.0 kullanıyorum.

Kod: Tümünü seç

www.muratdişikırık.com.tr
mehmetcan
Üye

Re: IBTable ve CommitRetaining

Mesaj gönderen mehmetcan »

ibtransaction i çift tıkla ve gelen penceredeki edit kutucugunda şunlar yazıyor mu kontrol et.

read_committed
rec_version
nowait
Ayrıca ibtransaction in default actioni ile autostopaction i kontrol et, onlar da commitretaining olarak mı seçilmiş.

Sorununun kaynagı transaction, transaction ilk işlemi yaptıktan sonra ikincisine başlamıyor.
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

Transaction ın özelliği dediğin gibi. ama olmadı. aynı şey

Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
sorunun sebebi pkey.
autoincrement alana değeri fbserver veriyor.
kaydı delete etmek için ise pkeyi kullanıyorsunuz ama ibtable pkeydeki değeri 0 yada null olarak göryor ve arka planda o id si 0 veya null olan kaydı siliyor.
oysa sizin kaydın id si başka birşey.
Bunu daha net görmek isterseniz dbgrid de id alanınıda gösterin ve yeni eklediğiniz kaydın değerinin ne olduğuna bakın. silme olmadığı gibi update işlemlerininde olmaması lazım.
Bu işlemlerin olmasını istiyorsanız ya id ye değeri manuel vereceksiniz yada kaydı insert ettikten sonra tabloyu güncelleyeceksiniz.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

teşekkür ederim. Ben autoinc leri sp ile beforepost olayında verdiyordum. biraz daha düşündüm ağ üzerinde de programı çalıştıracağım için dediğiniz gibi güncelleme işlemi yaptırdım. şimdilik sorunum çözüldü.