Tablo birleştirme sorunu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
veliadiguzel
Üye
İletişim:

Tablo birleştirme sorunu

Mesaj gönderen veliadiguzel »

Selamun Aleyküm;

Bir türlü işin içinden çıkamadım bir çok bilene danışalım dedim ne demişler soran dağları aşmış sormayan düz yolda şaşmış :),

İki adet tablom var şöyleki Servis ve personel dosyası Servis dosyasından personel dosyasına çoklu bağlantı var şöyleki

Servis Dosyası
KIMLIK,TESLIM_ALAN,IADE_EDEN....
1,1,2
Personel Dosyası
KIMLIK,ADSOYAD
1,Veli
2,Ali

bunu raporlarken teslim ala ve iade etme formlarında şöyle bir kodla işimi halledebiliyorum.

Kod: Tümünü seç

Select servis.kimlik,bayi.unvan,servis.musteri,personel.adsoyad,servis.telefon,servis.gsm, servis.alindigi_tarih,servis.adres,servis.toplam_tutar,servis.iade_tarih
 from servis INNER JOIN personel ON (:servis_personel_kimlik=personel.kimlik)
            INNER JOIN bayi     ON (servis.bayi_kimlik=bayi.kimlik)
 where servis.kimlik=:KIMLIK
parametre olarak personeli aktardıgım zaman sorun olmuyo ama genel bir rapor alırken hem teslim alan hem iade edeni aynı anda almayı beceremedim.

Şimdiden Allah razı olsun.
Veli ADIGÜZEL
Kullanıcı avatarı
veliadiguzel
Üye
İletişim:

Re: Tablo birleştirme sorunu

Mesaj gönderen veliadiguzel »

Kod: Tümünü seç

select servis.kimlik,servis.imei_no,(select personel.adsoyad from personel where personel.kimlik=servis.teslim_alan_kimlik) as TESLIM_ALAN,
                                    (select personel.adsoyad from personel where personel.kimlik=servis.iade_eden_kimlik) as IADE_EDEN from servis
                                    where servis.KIMLIK=:KIMLIK
biraz daha derin araştırmalarla forumda olayın çözümünün daha önce tartışıldığını buldum yani neymiş önce arama :ara :)
Veli ADIGÜZEL