Mrb,
ayrı ayrı QuickReportlarda hazırladığım raporları QRCompositeReport ile birleştirdim. Fakat benim istediğim bu raporları döküm yaparken ilk raporu döktükten sonra yeni sayfaya geçmesi ve birleştirdiğim 2. raporu yeni sayfadan dökmesi. Bunu yapabilirmiyim. Yardımcı olursanız sevinir.
Herkese kolay gelsin.
QuickReport
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: QuickReport
s.a.
quicrep1 in after print olayına quickrep1.newpage; yazarak yabalirsin kanaatindeyim.
Orası olmaz ise quckrep2 nin beforeprintini dene.
kolay gelsin.
quicrep1 in after print olayına quickrep1.newpage; yazarak yabalirsin kanaatindeyim.
Orası olmaz ise quckrep2 nin beforeprintini dene.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
teşekkür ettim.
2.seçenek ,yani beforeprint kısmına yazınca oldu. ama döküm yaparken adress hatası veriyor ve sadece ilk sayfayı döküyor. Bu nerden kaynaklanıyor olabilir peki. biyerlere bişey daha mı yapmak gerekiyor.
2.seçenek ,yani beforeprint kısmına yazınca oldu. ama döküm yaparken adress hatası veriyor ve sadece ilk sayfayı döküyor. Bu nerden kaynaklanıyor olabilir peki. biyerlere bişey daha mı yapmak gerekiyor.
Ben hallettim sorunu. Yardımın için teşekkürler..
Sorunu hallettiğinize sevindim ama nasıl çözdüğünüzü burada paylaşsanız bnce çok ii olur. Diğer arkadaşların da böyle bir sorunu olduğunda en azından fikir edinebilsinler.
İyi çalışmalar.
İyi çalışmalar.
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Mrb,
sorunu hallettiğimi söyledim. Başlangıçta adres hatası veriyordu. Kod bana göre hatasızdı açıkcası hata vermesi için bir sebep göremiyordum. Sonra quickreport larımda kullandığım band lara baktım. Bandlardan birinin forcenewpage kısmını true yapmışım. Onu false yapınca sorun çözüldü. Aslında bundan dolayı hata verdiğini düşünmüyordum. zaten false olması gerekiyordu. Bu yüzden düzeltmiştim. ama bu haliyle çalıştırdığımda hatanın kalktığını gördüm. yani biraz tesadüfen çözüldü diyebilirim:) herkese kolay gelsin.
sorunu hallettiğimi söyledim. Başlangıçta adres hatası veriyordu. Kod bana göre hatasızdı açıkcası hata vermesi için bir sebep göremiyordum. Sonra quickreport larımda kullandığım band lara baktım. Bandlardan birinin forcenewpage kısmını true yapmışım. Onu false yapınca sorun çözüldü. Aslında bundan dolayı hata verdiğini düşünmüyordum. zaten false olması gerekiyordu. Bu yüzden düzeltmiştim. ama bu haliyle çalıştırdığımda hatanın kalktığını gördüm. yani biraz tesadüfen çözüldü diyebilirim:) herkese kolay gelsin.
Fakat şuan şöyle bir sorunum var. hazırladığım 2 quickreportu QRcompositereport ile birleştirdim ve preview yaptığımda sorun yok. Yani raporu dökmek için döküm butonuna bastığımda döktüğümde sorun vermiyor.Doğru olarak rapor ekrana geliyor(Priview oluyor). Fakat ekrana gelen raporu kapatıp tekrar aynı raporu dökmek için döküm butonuna bastığımda bu kez " access violation at address hatası" gibi bi hata veriyor. Adım adım baktığımda 2. kez dökmeye çalıştığım zaman QRCompositeReport.Priview de bu hataya düşüyor. Bunun neyden dolayı olduğunu hala bulamadım. Bir fikri olan varsa bekliyorum
Kolay gelsin.
Kolay gelsin.