Resim Birleştirme/Değiştirme ve Image Mapping

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Jire
Üye

Resim Birleştirme/Değiştirme ve Image Mapping

Mesaj gönderen Jire »

Tekrardan merhaba yazmayalı bir iki ay oldu sanırsam, siz değerli abilerimden bir şey isteyecektim.
Başlık biraz garip oldu ama buna image mapping de diyebiliriz ama araştırdım Google'da pek fazla birşey bulamadım.

Resim

Resimde göstermek istediğim şey burada toplam 14 tane 32x32 boyutlu resim var.
İlk önce ben bunları otomatik olarak okutmak istiyorum otomatik derken bu 228 x 64, başka bir bunun gibi resim koyuyoruz ama boyutu 228x64 değil bunu da otomatik hata vermeden direk anlayıp okusun istiyorum.

Biraz fazla mı istedim ama son olarak da sadece kod verseniz devamını getiririm diye düşünüyorum. TImage içine bmp yerleştirme boyutlandırarak.

Yardım ederseniz sevinirim teşekkürler.
İyi geceler.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: Resim Birleştirme/Değiştirme ve Image Mapping

Mesaj gönderen Battosai »

Ben anlamadım soruyu...
Jire
Üye

Mesaj gönderen Jire »

Pek anlatamadım doğrudur şimdi elimden geldiğince düzgün anlatacağım.

Şimdi Battosai kardeş yukarıdaki resimi gördüm dimi, içinde bir sürü parçalanmış resim var. Parçalanmış resimler görüyor hepsi yukarıdaki verdiğim resimde toplanmış, bunların hepsi 32x32 boyutlu. Ben bunları bu verilen bilgilere göre (yükseklik 32, genişlik 32) toplam resim boyutuna karşılık bütün resimleri o resimden çıkarmak istiyorum.

Ya, HTML'de bir resimde Image Mapping var ya belirlenen [top,left,width,height] verilerine göre resime o bölgesine geldiğinde link ekleyebiliyorsun. İşte aynen onun gibi resimleri bölmek istiyorum, o resimin içinden o belirlenmiş 32x32 resimleri çıkarmak istiyorum.

Bak görüyorsun içinde 14 tane 32x32 tane resim ama hepsi bir resim içinde ben bunları çıkarmak istiyorum.

------

Ayrıca -- çıkartmak yerine bunun tam tersini yapmak istiyorum, yeni resim yapıp o resmin içine benim belirlediğim sayıda BMP dosyasını 32x32'ye küçültüp o yaptığım tek resmin içine kopyalamak.

Umarım bu sefer doğru anlatabilmişimdim. Yardım edersen sevinirim.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
"çıkarmak" derken neyi kastettiğini tam anlayamadım.
forumda bir yapboz örneği vardı. orda resmi istediğin parçaya bölebiliyordun. onu bir incele istersen.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Evet aşağı yukarı anladım...fazla zor değil aslında bir image içinden belirli koordinatlardaki kısımları almak için canvas.copyrect metotdu kullanılır forumda örnekleri mevcut şöyle bir örnek link de yollayayım....http://www.swissdelphicenter.ch/torry/s ... hp?id=1810