Image'nin Picture Özeliyi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Image'nin Picture Özeliyi
S.A
Ben fomra İmage1 Button1 koydum ve Button1-re tıklanınca İmage'de ki resimi
deyiştiriyorum bu işlem çok hizli oluyor ben istiyorum ki resim yavaş-yavaş deyişsın (slide show gibi diyil)
yani resim birden deyişsin slayt (slide) olmadan (2-saniye kadar ) geç deyişsin
Ben fomra İmage1 Button1 koydum ve Button1-re tıklanınca İmage'de ki resimi
deyiştiriyorum bu işlem çok hizli oluyor ben istiyorum ki resim yavaş-yavaş deyişsın (slide show gibi diyil)
yani resim birden deyişsin slayt (slide) olmadan (2-saniye kadar ) geç deyişsin
< The Best Boy >
Re: Image'nin Picture Özeliyi
en basitinden sleep komutu
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
sleep(2000);
image1.picture.loadfromfile('C:\deneme.jpg');
end;
UWESIS CORPORATION
- bulutsuzluk_35
- Üye
- İletişim:
subhan 1 aydır foruma bakıyorumda.Sen bence projeyi komple foruma verde olsun bitsin bu olay sende rahatla forumda rahatlasın 

try
try
inc(Bilgi);
except
sabir;
end;
finally
inc(Mutluluk);
end;
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Mesela bu internette aranması gereken bir konu. Hiç olmadı, en kötü resmi gizli bir Image nesnesine yüklersin oradan yavaş yavaş animasyon katarak kodla görünen image nesnesine çekersin, bunu soru diye sormaya deymez
.

Şaban Şahin AKMAN
niye deymiyomuş ki diyelim ki animasyonlu resim deyiştirmek istiyorum (resim dosyasının yolu ile diyerm image ile diyil)sabanakman yazdı:Mesela bu internette aranması gereken bir konu. Hiç olmadı, en kötü resmi gizli bir Image nesnesine yüklersin oradan yavaş yavaş animasyon katarak kodla görünen image nesnesine çekersin, bunu soru diye sormaya deymez.
nasıl yapıcam (internette ara bakıyım sen buluyormusun

< The Best Boy >
böyle bir şey istemiyorum ben qaliba slide olacak resim diyer resimin yavaş-yavaş gözükücekCiTiZEN yazdı:en basitinden sleep komutuKod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin sleep(2000); image1.picture.loadfromfile('C:\deneme.jpg'); end;
sleep komutu bir faydası yok sleep kumutu verdiyim zaman kulanıcı programın yavaş çalıştığını düşüne bilir
daha proje ortada yok ya ben şimdiden hazırlık yapıyorum (nedense benim işlerım aksıyorda)bulutsuzluk_35 yazdı:subhan 1 aydır foruma bakıyorumda.Sen bence projeyi komple foruma verde olsun bitsin bu olay sende rahatla forumda rahatlasın
ben DenizSoft Mp3 Player V1.3 sürümü için çalışıb çabalıyorum (özel olarak Skin ile uğraşıyorum)
< The Best Boy >
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Programlama için eski forum emektarlarımızdan mrmarman'ın imzası şöyle der.
Resimi animasyonlu açmak istiyorsan seviyene göre çözümler aramak zorundasın. Eğer yukarıda önerdiğim 2. bir image bileşeninden animasyonla resim getirmek işine gelmiyorsa o zaman kullandığın image nesnesini animasyonlarla görünür hale getirmekte başka bir yöntem. Mesela aşağıdaki gibi bir kod kullanabilirsin.Buna paralel olarak kullanılacak tekniği üretmek tamamen senin hayal gücüne kalmış. Bu önerilerimden başka başka yöntemler de aklına gelebilir. Tabi çözümü seviyene göre üretmek zorundasın. Yoksa kendi LoadFromFile kodlarını yazmalısın ki bu da seviyeni çok aşacak bir durumdur. Hatta şunu öneririm, Ctrl tuşuna basılıyken bir koda tıkladığında o kodun yazıldığı yere konumlanırsın. Image1.Picture.LoadFromFile kodunda LoadFromFile yazısına klavyeden Ctrl tuşu basılıyken tıkla, ne demek istediğimi anlarsın. Unutma, seviyene göre ilüzyon 
Bunun anlamı sonuca gidecek yol tek ve sabit değildir. Bunun için bir çok yol üretebilirsin.mrmarman yazdı:Delphi Programcılığı Nedir ?
Biraz hokus pokus, biraz ilüzyon.
Sihir uzakta değil beyninizde, ilüzyon heryerde...
Resimi animasyonlu açmak istiyorsan seviyene göre çözümler aramak zorundasın. Eğer yukarıda önerdiğim 2. bir image bileşeninden animasyonla resim getirmek işine gelmiyorsa o zaman kullandığın image nesnesini animasyonlarla görünür hale getirmekte başka bir yöntem. Mesela aşağıdaki gibi bir kod kullanabilirsin.
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var x,y,w,h:Integer; orjAutoSize:Boolean;
begin
orjAutoSize:=Image1.AutoSize;
Image1.Hide;
Image1.Picture.LoadFromFile('xyz.bmp');
w:=Image1.Width;
h:=Image1.Height;
Image1.AutoSize:=False;
Image1.Width:=0;
Image1.Height:=0;
x:=0;
y:=0;
Image1.Show;
repeat
if x<w then x:=x+1;
if y<h then y:=y+1;
Image1.Width:=x;
Image1.Height:=y;
Application.ProcessMessages;
Sleep(2);
until (x>=w) and (y>=h);
Image1.AutoSize:=orjAutoSize;
end;

Şaban Şahin AKMAN
@Arman Hoca Nerelerde Acepp.sabanakman yazdı:Programlama için eski forum emektarlarımızdan mrmarman'ın imzası şöyle der.mrmarman yazdı:Delphi Programcılığı Nedir ?
Biraz hokus pokus, biraz ilüzyon.
Sihir uzakta değil beyninizde, ilüzyon heryerde...
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

- sabanakman
- Kıdemli Üye
Çocuğu oldu, onunla uğraşırken kayboldu
.

Şaban Şahin AKMAN
çocuk çok önceydi be vardır bir işleri. divx programının duyurusuda geliyor epeydir... neyse sağlık afiyettedir inşallah.sabanakman yazdı:Çocuğu oldu, onunla uğraşırken kayboldu.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Yardımlarınızdan dolayı hepinize teşekürler (siz olmasanız ben bir şey yaoamam böyle baka kalırım
)

< The Best Boy >