Gride CheckBox Ekleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
lavi34
Üye

Gride CheckBox Ekleme

Mesaj gönderen lavi34 »

Gride CheckBox ekleyip check işaretli olan kayıtları başka bir gride aktaran kod lazım??
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Re: Gride CheckBox Ekleme

Mesaj gönderen unicorn64 »

olur hemen verelim....... :alsana:
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
lavi34
Üye

Mesaj gönderen lavi34 »

Burada herkes birbirine yardıım etmeyecekse yorumda gerek varmı?yardım etmek isteyen eder istemeyen de alay etmez sayın arkadaşım...
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Sorun o değil, destek isteme şekli ve aynı şeylerin tekrar tekrar istek alması sorunun asıl kaynağı. Mesela problemin arama yaparak çözüm bulunabilecek basit bir problem gibi duruyor. Detaylı incelemedim ama ilk aramamda 5-10 sn içinde aşağıdaki bağlantıları elde ettim.

viewtopic.php?f=2&t=23627&p=134711
http://www.bergsoft.net/
Şaban Şahin AKMAN
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

jvMemTable ve jvUltimDbGrid ikilisi ile istedigini yapabilirsin
sanal tabloda boolean bir alan oluştur, fvUltimDbGrid de otomatik olarak chekbox olarak gösteriyor.

tabi tüm bunlar için Jedi bileşn setini kurman lazım
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

lavi34 yazdı:Burada herkes birbirine yardıım etmeyecekse yorumda gerek varmı?yardım etmek isteyen eder istemeyen de alay etmez sayın arkadaşım...
Sevgili kardeşim anahtar teslim kod çok az gelir. forumda öncelik olarak balık verilmiyor tutulmasının yolu anlatılıyor. o yüzden arkadaşa darılma. genel olarak kullanıcılar haybeden dalıp aynı şeyleri sorup duruyorlar ve herkesinde bıkmadan usanmadan açıklama ve cevap vermesini bekliyorlar.

oysa bizler de iş sahibiyiz ve vaktimiz kıymetli. O yüzden soru sormadan önce arama yapmanı öneririm. ondan sonra nasıl olur diye düşün. nasıl yapabilirim diye sorsan kimse farklı bakmaz. ama kod lazım dersen suyundan da koy tarzı cevap alman olasıdır.

balstsoft un delphi code bank ı içinde dbgride diğer componetleri gömmenin yolunu anlatıyordu. oradan bakman mümkün. böylece sadece checkbox değil diğer compoentleride koyabilrsin .

iyi çalışmalar.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

lavi34 yazdı:Burada herkes birbirine yardıım etmeyecekse yorumda gerek varmı?yardım etmek isteyen eder istemeyen de alay etmez sayın arkadaşım...
alay etmek gibi bir niyetim yoktu, ve kesinlikle şahsına yönelik bir durum değil...
üstadlar zaten konuyu açıklamışlar ama ben de belirtmek isterim ki önce arama yapmalı, sonra bulamadıysan yada bulup da bir noktada takılmışsan o konuda yardım istemelisin.
doğrudan kod istemen sonucu benden yada bir başkasından çok farklı tepki alacağını sanmam. burasının balıkçı dükkanı olmadığını tekrar hatırlatırım. ha vakti olan arkadaş çıkar, eşref saatini de denk getirirsin senin hazır kod isteme üslubuna aldırmaz, elinde varsa doğrudan kodu yollar, pek mümkün görünmese de belki de oturur yazar kodu gümüş tepside sunar sana..

ama bu şekilde balık tutmasını öğrenmen çok zor...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim