GROUP BY Kullanımı yardım

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
AhmetNuri
Üye
İletişim:

GROUP BY Kullanımı yardım

Mesaj gönderen AhmetNuri »

Merhaba delphi 7 + ibx ve Firebird ile bir sorgu almaya çalışıorum. Aşağıdaki sql kodunu yazında hata veriyor
Bu kodu ibdatasetin selectsqline yazıyorum.

Kod: Tümünü seç

select ISLEM_OPERASYONADI, ISLEM_SIPARISNO, ISLEM_CINS, ISLEM_ISTIPI, ISLEM_ARSIVTARIHI, ISLEM_BIRIMFIYAT, ISLEM_FIYATB, ISLEM_MIKTAR, ISLEM_MIKTARBIRIM, ISLEM_SIPARISTARIHI,  sum(ISLEM_TOPLAMFIYAT) as toplam, ISLEM_OTO  from ISLEM GROUP BY ISLEM_OPERASYONADI
Alınan hata
"SQL ERROR CODE -104 INVALID EXPRESSION (not contained in either an aggregate function or the group by clause )"
bu hata ile ilgili forumda daha önceden yazılanları okudum fakat ben nerede hata yaptığımı bulamadım.
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler
Ahmet DENİZ
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Re: GROUP BY Kullanımı yardım

Mesaj gönderen unicorn64 »

group by kullanıyorsan,
select kısmında yazdığın alanlardan sum,max gibi kullandıkların hariç tümünü group by kısmında da belirtmelisin
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
AhmetNuri
Üye
İletişim:

Re: GROUP BY Kullanımı yardım

Mesaj gönderen AhmetNuri »

Çok sağolasın
:bravo:
Kod aşağıdaki gibi çalıştı

Kod: Tümünü seç

select ISLEM_SIPARISNO, ISLEM_OPERASYONADI, ISLEM_CINS, ISLEM_ISTIPI, ISLEM_ARSIVTARIHI, ISLEM_BIRIMFIYAT, ISLEM_FIYATB, ISLEM_MIKTAR, ISLEM_MIKTARBIRIM, ISLEM_SIPARISTARIHI,  ISLEM_TOPLAMFIYAT, ISLEM_OTO, ISLEM_YTLDEGER, SUM(ISLEM_YTLDEGER)AS YTLTOPLAM from ISLEM GROUP BY ISLEM_SIPARISNO, ISLEM_OPERASYONADI, ISLEM_CINS, ISLEM_ISTIPI, ISLEM_ARSIVTARIHI, ISLEM_BIRIMFIYAT, ISLEM_FIYATB, ISLEM_MIKTAR, ISLEM_MIKTARBIRIM, ISLEM_SIPARISTARIHI,  ISLEM_TOPLAMFIYAT, ISLEM_OTO, ISLEM_YTLDEGER

Ahmet DENİZ