internet explorer adresini değiştirmek.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
internet explorer adresini değiştirmek.
s.a
delphi ile internet explorerda aktif olan penceredeki adresi nasıl değiştirebilirim?
mesela internet explorer da delphiturkiye.com açık. form içinden aynı pencerede bu adresi google.com a yönlendirmek istiyorum.
delphi ile internet explorerda aktif olan penceredeki adresi nasıl değiştirebilirim?
mesela internet explorer da delphiturkiye.com açık. form içinden aynı pencerede bu adresi google.com a yönlendirmek istiyorum.
Re: internet explorer adresini değiştirmek.
delphiturkiyeyi nasıl açtıysan aynı şekilde ikinçi bir tetiklemede sayfayı googleye yönlendirebilirsin
öyle yaptığım zaman farklı pencerede açıyor.
ilk önce FindWindow ile Internet Explorer'ın handle ını al.
Ardından FindWindowEx ile IEnin içindeki çubuğun handle ismini bul sonra yazısını değiştir.
AutoHotkey'in bir tane aracı var onla IEnin içindeki adres çubğunun handle ismini bulabilirsin.
Sonra windows'ın dllleri ile yazısını değiştirip tekrardan o IE'nin handle'na F6 ve Enter gönderebilirsin.
Keyboard hook yada daha değişik bir prosedür kullanılabilir.
Ardından FindWindowEx ile IEnin içindeki çubuğun handle ismini bul sonra yazısını değiştir.
AutoHotkey'in bir tane aracı var onla IEnin içindeki adres çubğunun handle ismini bulabilirsin.
Sonra windows'ın dllleri ile yazısını değiştirip tekrardan o IE'nin handle'na F6 ve Enter gönderebilirsin.
Keyboard hook yada daha değişik bir prosedür kullanılabilir.
hocam bilgiler için teşekkür ederim. kod bazında yardımcı olabilirmisniz?
arkadaşlar intenet explorer içinde programdan sayfa yönlendirme yapamazmıyım 
1 haftadır bunu arıyorum

1 haftadır bunu arıyorum

üstadlar Allah rızası için şu mubarek kadir gecesinde bu konuda bana yardım edebilecek birisi yokmu. ben bunu bir uygunsuz içerik filtreleyicisinde kullanacağım, sizde bunun sevabına ortak olabilirsizniz 

http://delphi.about.com/od/windowsshell ... 60303b.htm Bu adreste gereken cevaplar var...
cevabınız için teşekkür ederim hocam fakat ben o sayfaya çok baktım ancak yönlendirme işini çözemedim oradan.
istediğim olayın açıklaması malesef yok orada.
ben şuanda aktif internet explorer penceresinin adresini alabiliyorum. bir sonraki aşamada mesela google.com u açtım ie de sayfa açıldığı zaman yahoo.com a yönlendirmek istiyorum örnek wermek gerekirse.
istediğim olayın açıklaması malesef yok orada.
ben şuanda aktif internet explorer penceresinin adresini alabiliyorum. bir sonraki aşamada mesela google.com u açtım ie de sayfa açıldığı zaman yahoo.com a yönlendirmek istiyorum örnek wermek gerekirse.
Pek araştırma yapmamışın gibi nesye diğer işlemler için aşağıdaki adrese bakarsın...
http://www.swissdelphicenter.ch/torry/s ... php?id=373
Ayrıca yaptığın program firefox ve opera gibi browserlarda da çalışmalı ki işe yarasın...
http://www.swissdelphicenter.ch/torry/s ... php?id=373
Ayrıca yaptığın program firefox ve opera gibi browserlarda da çalışmalı ki işe yarasın...
hocam yeni pencerede açılıyor buradaki örnekte.
aktif pencerede açmak istiyorum ben. ie 6'da denedim. olmadı...
Kod: Tümünü seç
uses Comobj;
{...}
var
Form1: TForm1;
IEApp: OLEVariant;
implementation
{$R *.DFM}
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
IEApp := CreateOLEObject('InternetExplorer.Application');
IEApp.Visible := True;
IEApp.Top := 0;
IEApp.Left := 0;
IEApp.Width := Screen.Width;
IEApp.Height := Screen.Height;
IEApp.Navigate('http://www.swissdelphicenter.ch');
end;
Arkadaşlar şu konuya Allah rızası için bir baksanız, çok sıkıştım , herşeyim tmm burda takıldım.
merhaba maqro arkadaşım,
'aktif internet explorer penceresinin adresini alabiliyorum. '
demişsin bu koda ihtiyacım var banada söylermisin lütfen.
teşekkürler.
'aktif internet explorer penceresinin adresini alabiliyorum. '
demişsin bu koda ihtiyacım var banada söylermisin lütfen.
teşekkürler.
GetActiveWindow()
fonksiyonu araştırabilirsiniz.
fonksiyonu araştırabilirsiniz.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

dediniz fonksiyona baktım ama açıkçası işime yaramadı. o an aktif olan pencere ile ilgili işlemler yapıyor. Benim yapmak istediğim, benim programım aktif iken explorer pencerelerini bulup, adreslerini almak. birazdaha açıklayıcı yardımcı olabilirmisin.