Merhaba;
D7 fb 2.1
IBDataSet kullanıyorum datasourceler database baglanma vs hepsi ok fakat yeni kayıt ekledigim de post etmiyor aslinda ediyor gibi gorunuyor fakat kapatiip actigimda kayit gozukmuyor.update yaparken degisiklikleri post ediyor .fakat yeni kayitta yapmiyor.transaction commitearaining olarak set edilmis durumda fakat yinede olmuyor?
tskl.er
ibdataset post sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: ibdataset post sorunu
s.a.
arkadaşım aşağıdaki topickleri bir incele.
viewtopic.php?f=18&t=4195&hilit=ibdatas ... rator+post
viewtopic.php?f=18&t=2014&hilit=ibdatas ... rator+post
viewtopic.php?f=19&t=135&hilit=ibdataset+generator+post
arkadaşım muhtemelen problemin insert ettiğin kaydın id sini ibdatasetin almaması.
linklerdeki yazıları kontrol et.
forumda aynı problemi yaşayan arkadaşların mesajları var onlarıda aryıp bulursan ordada faydalı yazılar vardı.
kolay gelsin.
arkadaşım aşağıdaki topickleri bir incele.
viewtopic.php?f=18&t=4195&hilit=ibdatas ... rator+post
viewtopic.php?f=18&t=2014&hilit=ibdatas ... rator+post
viewtopic.php?f=19&t=135&hilit=ibdataset+generator+post
arkadaşım muhtemelen problemin insert ettiğin kaydın id sini ibdatasetin almaması.
linklerdeki yazıları kontrol et.
forumda aynı problemi yaşayan arkadaşların mesajları var onlarıda aryıp bulursan ordada faydalı yazılar vardı.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
hocam tskler
linkleri incledim
fakat ibquery ve updatasql i kullanarakta denedim sonuc yine aynı dbgridde autoinci artiyor fakat kapatıp actıgımda ettigimde veri siliniyor.ve detail tablosuda var bunun masterda kaydi aciyorum autoinc id sini veriyor. sonra gidip detail tabloda yeni kayit diyorum o zaman da master daki veri yok oluyor.
ibupdate sql de de IBQuery1.ApplyUpdates; dedigimde veri kayboluyor.
tskler.
linkleri incledim
fakat ibquery ve updatasql i kullanarakta denedim sonuc yine aynı dbgridde autoinci artiyor fakat kapatıp actıgımda ettigimde veri siliniyor.ve detail tablosuda var bunun masterda kaydi aciyorum autoinc id sini veriyor. sonra gidip detail tabloda yeni kayit diyorum o zaman da master daki veri yok oluyor.
ibupdate sql de de IBQuery1.ApplyUpdates; dedigimde veri kayboluyor.
tskler.
Garibanus
yeni bir proje başlatıp orda bir dene bakalım kayıt edecekmi.
muhtemelen atladığın bi nokta var.
muhtemelen atladığın bi nokta var.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
IBDataset in CachedUpdates özelligi false olsun.
Ayrıca transactionları kontrol et, ibtransaction i çift tıklayıp read_committed rec_version nowait seçili mi kontrol et.
ibTransaction da Autostopaction ve defaultaction için commitretaing olarak seçilmiş mi, onlara da bak.
Ayrıca transactionları kontrol et, ibtransaction i çift tıklayıp read_committed rec_version nowait seçili mi kontrol et.
ibTransaction da Autostopaction ve defaultaction için commitretaing olarak seçilmiş mi, onlara da bak.
hocam yeni projede denedim ayni;
cachupdate false
fakat tek tabloda yapinca yani masterdetail yapmayinca kayit yapiyor fakat master detail iliskisi kurdugumda olmuyor kayit yok oluyor.ama autoinc alan bir sonraki yeni kayitta kaldigi yerden devam ediyor.
acaba detail tablonun after insertine soyle bir yazmam gerekiyormu
IBDetailMasterIdAlan.AsInteger:=IBMasterTableMasterIdAlan.AsInteger; ?
ki bunuda denedim yine aynısını yapıyor.
tskler.
cachupdate false
fakat tek tabloda yapinca yani masterdetail yapmayinca kayit yapiyor fakat master detail iliskisi kurdugumda olmuyor kayit yok oluyor.ama autoinc alan bir sonraki yeni kayitta kaldigi yerden devam ediyor.
acaba detail tablonun after insertine soyle bir yazmam gerekiyormu
IBDetailMasterIdAlan.AsInteger:=IBMasterTableMasterIdAlan.AsInteger; ?
ki bunuda denedim yine aynısını yapıyor.
tskler.
Garibanus
Detail alanlar için gerekli bilgileri yazmak gerekiyor, delphi bileşenleri kendileri bu alanları eklemiyorlar.
Detail tablonun afterinsert ine eklemen yerinde olur.
Ayrıca detail tabloya kayıt girmeden önce girmeden önce de mastertable eger state olarak dsEdit veya dsInsert ise onu da post etmen verilerin saglamlıgı için yerinde olur. Ben genelde bu mastertable i beforeinsert te kontrol edip, post ediyorum. Afterinsert te bu master bilgilerini ve varsayılan degerleri ayarlıyorum.
Detail tablonun afterinsert ine eklemen yerinde olur.
Ayrıca detail tabloya kayıt girmeden önce girmeden önce de mastertable eger state olarak dsEdit veya dsInsert ise onu da post etmen verilerin saglamlıgı için yerinde olur. Ben genelde bu mastertable i beforeinsert te kontrol edip, post ediyorum. Afterinsert te bu master bilgilerini ve varsayılan degerleri ayarlıyorum.
arkadaslar tskler.
sorun detail tabloların afterinsertine master tablonun idsini eklemedigiminde oluyormus.
verdiginiz bilgiler icin tekrar tskler.
sorun detail tabloların afterinsertine master tablonun idsini eklemedigiminde oluyormus.
verdiginiz bilgiler icin tekrar tskler.
Garibanus