Merhaba,
Edit, memo,fastreport da ustlu ifade nasıl girdirebilirim. Bir sonuc alamadım.
Fikir verebilirmisiniz. inşallah boyle bir proje onceden yapmış olan vardır.
teşekkür ederim.
Üstlü ifade
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Üstlü ifade
s.a.
normal edit ve memoda uslu ifade girdiremezsiniz.
ne yapmak istediğiniz hakkında bilgi verirseniz belki değişik yöntemler ortaya çıkar.
kolay gelsin.
normal edit ve memoda uslu ifade girdiremezsiniz.
ne yapmak istediğiniz hakkında bilgi verirseniz belki değişik yöntemler ortaya çıkar.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
a.s
|x – y| = √([1–4]2 + [1–5]2) = 5
burda ki 2 lerin girilirken ve yazilirken uslu olara √([1–4]uzeri 2 + [1–5] uzeri 2 olmasini istiyorum ayni sekilde firebird de oyle kayit edecem.
|x – y| = √([1–4]2 + [1–5]2) = 5
burda ki 2 lerin girilirken ve yazilirken uslu olara √([1–4]uzeri 2 + [1–5] uzeri 2 olmasini istiyorum ayni sekilde firebird de oyle kayit edecem.
o zaman bunları yazarken richedit benzeri bir bileşene yazman lazım. orda üs olarak yazabilmen lazım.
fb ye kayıt ederkende blob bir alana kaydetmen lazım.
gerçi rtf dosyasıda arka planda text olarak tutuyor ama yinede blob bir alan iyi olur gibime geliyor.
kolay gelsin.
fb ye kayıt ederkende blob bir alana kaydetmen lazım.
gerçi rtf dosyasıda arka planda text olarak tutuyor ama yinede blob bir alan iyi olur gibime geliyor.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Bu tür üslü ifadeleri normalde MathML destekler, onun dışında kendin ancak çizdirirek girebilirsin.
MathML ile ayrıntılı bilgiyi aşagıdaki linkte alabilirsin. Eğer mathml e girmeye karar verirsen, twebbrowser ile bu ifadeleri gösterebilirsin. Normal edit, memo veya richedit bunları gösteremez.
http://www.w3.org/Math/
MathML ile ayrıntılı bilgiyi aşagıdaki linkte alabilirsin. Eğer mathml e girmeye karar verirsen, twebbrowser ile bu ifadeleri gösterebilirsin. Normal edit, memo veya richedit bunları gösteremez.
http://www.w3.org/Math/