SpeederXP Gibi Hızlandırma Programlarını Engelleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
cLaW
Üye

SpeederXP Gibi Hızlandırma Programlarını Engelleme

Mesaj gönderen cLaW »

S.a Tüm Delphitürkiye halkı
bu speederxp gibi hızlandırıcı programları engellemem lazım bir projemde yanlız nasıl yapacağım konusunda hiç fikrim ve elimde herhangi bir örnek kod yok.

windowsun hızlanırıldığını veya bu hızlandırıcı programların çalıştığını veya Benim programım haricinde Başka bir programın Çalışma Hızını Hesaplayıp ona göre Davranmam lazım bunlar sonuçta aynı cevaba bağlı benim sorunumu çözeceklerdir. Yardımı dokunan Herkese şimdiden teşekkürler. Fikir veya kod olarak yardımlarınızı Bekliyorum Hayırlı günler.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: SpeederXP Gibi Hızlandırma Programlarını Engelleme

Mesaj gönderen sabanakman »

Bahsettiğin program ve türevleri windows optimize araçlarıdır. Sistem kaydında, kütüphanesinde ve disk üzerinde bulunan fazlalıkları tespit edip silmeye yarar. Bu da belli bir zaman sonra sistemin sırtına yük olan bilgilerin sistemden atılarak bir hafifleme meydana getirir. Kısacası bu programlar asla bir windows hızlandırıcı değillerdir. Hatta bir temizleyici (optimizer) windowsta ilk günkü kadar verim sağlayan bir temizlik yapamaz.O yüzden en hızlı windows ilk yüklenen sıfır kilometre windowstur. Programın çalışma hızını etkileyen ise bu fazlalıkların sebep olduğu performans düşüklüğüdür. Sorununa aradığın çözümünü bu mantığa göre tekrar gözden geçirmende fayda var.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen MehmetZahit »

sabanakman yazdı:O yüzden en hızlı windows ilk yüklenen sıfır kilometre windowstur.
bence bu yanlış bilgi. Windowsun açılış ve kapanışını hızlandıran programlar var. Policy ayarları ile gereksiz özellikler kapatılıp hız arttırılabiliyor.
birde bazı windows ayarları değiştirilince daha hızlı çalışıyor. Mesela ağdaki yazıcı ve paylaşımları aratma gibi.
cLaW
Üye

Mesaj gönderen cLaW »

Hayır bu Program Bahsettiğiniz gibi Deil Bu programda bir Hız belirleme ayarı var ordan hız belirliosun bu trackbar bileşeni gibi bişi.
Sonra Apply Diosun Ve Öyle bi hızlanıyorki. oynatılan gifler Hızlanıyor internett Explorerda site açarkenki progressbarların hızı değişiyor Yani bir çok şeyi Hızlandırıor. Bunlar Sisteme Bir Kayıt felan atıyor olabilirmi Yani nasıl yakalarız.
khanco
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen khanco »

registry ye yazıyorsa spybot ile gelen teatimer.exe yakalıyor kaydı nereye yapmaya çalıştığını.
cLaW
Üye

Mesaj gönderen cLaW »

Teşekkürler Deniyeceğim.
cLaW
Üye

Mesaj gönderen cLaW »

khanco yazdı:registry ye yazıyorsa spybot ile gelen teatimer.exe yakalıyor kaydı nereye yapmaya çalıştığını.
Ben Spybot-SD indirdim Ama Teatimer hakkında en ufak bi bilgim yok nasıl yakalayabilirim Biraz anlatabilirmisiniz. Teşekkürler. :roll:
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

MehmetZahit yazdı:
sabanakman yazdı:O yüzden en hızlı windows ilk yüklenen sıfır kilometre windowstur.
bence bu yanlış bilgi. Windowsun açılış ve kapanışını hızlandıran programlar var. Policy ayarları ile gereksiz özellikler kapatılıp hız arttırılabiliyor.
birde bazı windows ayarları değiştirilince daha hızlı çalışıyor. Mesela ağdaki yazıcı ve paylaşımları aratma gibi.
en fazla temayı 98 ayarlarına getirip hızlandırır birde menuyu hızlandırır ötesi varmı. onun dışında registrye eklenen her satır, sistemin açık kaldığı her an oluşan fragmantasyonlar xp yi yavaşlatır.

kısaca Şaban kardeş tam doğru olmasada doğru söylemiş. driverları yüklenmiş yeni kurulmuş bir windows en hızlı sistemdir.

servisleri kapatmaya gelince ; kaç kişi sistem servislerini ve tam olarak ne işe yaradıklarını biliyor acaba ?
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
khanco
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen khanco »

tea timer çalışır olarak bırakıyorsun reg kaydı olunca nereye ne kaydediliyor uyarı veriyor. kabul etmezsen reg kaydını yaptırmıyor.
cLaW
Üye

Mesaj gönderen cLaW »

s.a Teşekkürler Verdiğiniz Bilgi için ilacımı Kendim ürettim sağolun :)