Delphi bunu nasıl yapıyor.(uygun başlık bulamadım arkadaşla)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
meron06
Üye

Delphi bunu nasıl yapıyor.(uygun başlık bulamadım arkadaşla)

Mesaj gönderen meron06 »

sel.al. arkadaşlar.ben c# a yeni başladım ve doğal olarak delphi deki güzellikleri arıyorum.şöyle birşey sormak istiyorum sizlere.örnekle açıklayacağım

delphide form üzerine bi dbgrid,datasource ve ibquery koyduk.ibquery nin içine örneğin select * from hizmetler dedik ve quyer i açtık.query açıldığı anda dbgrid e kaç satır veri sığıyorsa okadar satır serverdan çekiliyor.(örn.dbgrid e 10 satır sığıyorsa ).quyer inin recordcountuna baktığımızda recordcount değeri 10 oluyor.daha sonra grid üzerinde hareket ettikçe kayıtlar vt den çekiliyor.bu çok güzel bi olay.fakat aynı şeyi c# yapmaya kalktığımız zaman tabloda kaç kayıt varsa tamamını datasete çekiyor.delphi bunu nasıl başarıyor.bu konu hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar.birde bu olayı c# a nasıl uyarlayabilirim
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Delphi bunu nasıl yapıyor.(uygun başlık bulamadım arkadaşla)

Mesaj gönderen mkysoft »

devxpress gridlerde var bu özellik. C# içinde bu nesneler var. Onlardada bu özellikler vardır eminim.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Meseleyi karıştırmışın biraz yada eksik biliyorsun...DBGrid'e ne kadar sığıyorsa diye birşey yok, muhtemelen filtreleme yapan gelişmiş DBGrid ler kullandığın için sana öyle gelmiştir.Query'nin SQL i ne kadar kayıt döndürüyorsa o kadar kayıt gelir bu delphide de böyle diğerlerinde de....
ibrahimcoban
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ibrahimcoban »

Sanırım arkadaş ADOQuery' nin MaxRecords özelliğini diyor.
MaxRecords ner verirse ilk o gelir sonra dbgrid de ilerledikçe diğer datalar eş zamanlı
serverden okunur.
http://ibrahimcoban.com/
Lazarus, Kol-Ce,Delphi ve C#
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

VCL'de bulunan bazı DataSet bileşenleri açılmaya çalışıldığında sorgu bağlantısını sağlar ve kendisini kayıtları açmış gibi çalıştırırlar. Aslında veritabanından hiç veri çekmezler. Tabi ister görsel bileşenler olsun ister yazılmış kodlar olsun kayıt talep ettikçe veritabanından gereken bilgiler çekilmektedir. Bu da performans adına çok iyi bir teknik demektir. Çünkü sadece lazım olduğu durumda veri transferi gerçekleşmektedir, kullanıcıyı gereksiz beklemelerden kurtarır. Yan etkisi ise DataSet'lerin .RecordCount'unu okumaya çalışılması durumundan o ana kadar veritabanından çekilmiş kayıtların sayısı gelir, olması gerken sayı değil. Eğer bütün kayıtlar çekilmişse o zaman .RecordCount metodu doğru değeri verecektir. Sanırım C#'ta bu teknik kullanılmayıp tüm kayıtlar çekiliyor olmalı. Bu tekniği kendiniz kodlamanız gerekebilir.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen meron06 »

arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim.şabanakman arkadaş tam olarak benim ne demek istediğimi anlamış.şabanakman kardeş bu olayı c# da nasıl kodlayabilirim.bu konuda ki fikirlerinizi paylaşırmısınız.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

C# ya da .net adına ne yapılır hiç bilgim yoktur Resim
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen eyalin »

Eğer MS-SQL server kullanıyorsan kursör açma olayını araştırmanı tavsiye ederim.http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q ... %3Dlang_tr