Merhaba Ustalar;
Formda bir kac link okudum fakat hala kafamda soru isaretleri var.
-Plc makinalari programlamak icin o makinayi ureten elektronikcilerin bilgisine ihtiyac varmidir?
-Makinayi ureten hangi elemanlarin bilgilerine ihtiyac vardir?
-eger tekbasina yapılabilirmi program yani makina ureticisinin bilgisine ihtiyac duymadan ?
-diger ayrintilar nelerdir?
tskler
Plc makinalar
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- veliadiguzel
- Üye
- İletişim:
Re: Plc makinalar
PLC makinalar ucu açık bi tanım olmuş tam anlayamadım,
PLC ler makineleri kontrol eden farklı firmalar tarafından yapılan elektronik ağırlıklı bileşenlerdir.Siemens ABB bizim fabrikada kullanılanlar başka modellerde var bunların kendi ürettikleri yazılımlarla bu plc lere neler yapacakları program olarak yükleniyor ve plc bu programı çalıştırıyor a cıkısını 1 yap b cıkısı 1 se c yi de 1 yap gibi senin istedigin bu plc de calısacak programı yazacak bi programsa firmayla konusmadan isin zor. Ama ben sadece a cıkı ne b cıkısı ne c cıkısı ne yaada a cıkısını 1 yap gibi işlemlerse haberleşme ile seri port yada plc de haberleşme için ne kullanılıyorsa ethernet mpi gibi özellikleri kullanarak haberleşe bilirsin.
PLC ler makineleri kontrol eden farklı firmalar tarafından yapılan elektronik ağırlıklı bileşenlerdir.Siemens ABB bizim fabrikada kullanılanlar başka modellerde var bunların kendi ürettikleri yazılımlarla bu plc lere neler yapacakları program olarak yükleniyor ve plc bu programı çalıştırıyor a cıkısını 1 yap b cıkısı 1 se c yi de 1 yap gibi senin istedigin bu plc de calısacak programı yazacak bi programsa firmayla konusmadan isin zor. Ama ben sadece a cıkı ne b cıkısı ne c cıkısı ne yaada a cıkısını 1 yap gibi işlemlerse haberleşme ile seri port yada plc de haberleşme için ne kullanılıyorsa ethernet mpi gibi özellikleri kullanarak haberleşe bilirsin.
Veli ADIGÜZEL
hocam tskler
fakat benim ogrenmek istedigim o makinayi yapan arkadaslardan hangi bilgileri almam.örnek olarak o makinayi yapan elektronikcisinden vs hangi bilgileri almam gerekiyor.hangi kisimda beraber calismaliyim elektronikcisi ve diger arkadaslarla.
tskler.
fakat benim ogrenmek istedigim o makinayi yapan arkadaslardan hangi bilgileri almam.örnek olarak o makinayi yapan elektronikcisinden vs hangi bilgileri almam gerekiyor.hangi kisimda beraber calismaliyim elektronikcisi ve diger arkadaslarla.
tskler.
Garibanus
- veliadiguzel
- Üye
- İletişim:
Şimdi bu arkadaşlar çalışan bir makina için elektronik bir devre tasarladılarsa ilk önce haberleşme ile ilgili dış dunya ile pc olabilir bir modül yapmışlarmı yoksa kapalı bir kutu sadece kendi işini yapan bir devreyse imkansız gibi birşey ama dediğim gibi ilk olarak bir haberleşme modülü varmı bence bunu öğrenerek işe başlıyabilirsin yada senin için yaparlarmı haberleşme olmadan bişi yapamazsın.
Veli ADIGÜZEL