QuickReport Yatay Çıktı Sorunu !

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

QuickReport Yatay Çıktı Sorunu !

Mesaj gönderen hi_selamlar »

S.A. arkadaşlar.
herkese öncelikle yardımlarından ve paylaşımlarından dolayı teşekkür etmeyi bir borç bilirim. TEŞEKKÜRLER... :D :bravo:

Şöyle bir sıkıntım var; Anlamadım ya..

QuickReport ile (D7 bu arada) yatay rapor alıyorum. ekrana düzgün geliyor. buaraya kadar sorun yok. yazdır diyorum
yazıcı dikey olarak alıyor ve bilgileri eksik alıyor. Bu işlem mesela bende HP 1100 LaserJet var sorunsuz hem yatay hemde
dikey veriyor. Örneğin başka bir yazısı var;

Samsun o hani 3 ü bi arada olan veya başka 3 ü bi arada olan marka fark etmiyor yatay çıktı alırken dikey basıyor ve raporu yarım olarak çıkarıyor. yazıcı yı yatay olarak ayarladık denedik yine olmadı. ama windows kendi programlarında sorunsuz çıkarıyor yatay olarak.

arkadaşlar bu sorun hakkında bilgisi olan arkadaş var ise inanın çok makbule geçecek. QuickReport yatay basmıyor.

Teşekkürler.

S.A.
Herkes cahildir, bazi konularda.
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

Re: QuickReport Yatay Çıktı Sorunu !

Mesaj gönderen hi_selamlar »

S.A.

arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
lütfen

S.A.
Herkes cahildir, bazi konularda.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: QuickReport Yatay Çıktı Sorunu !

Mesaj gönderen mkysoft »

Benimde başıma benzer birşey gelmişti, yazıcıya boyun eğip uyan şekilde yaptım. Öncelikle quickreportunuzu son verisonuna güncelleyin. Diğer programlarda sorun olmadığına göre sizin programın çıkışında bir sorun var. Parametreleri doğru set edemiyor. Yazdırma işleminden önce nesnenizin yatay yazdırma ayarını kontrol edin.