s.a
Bizim 3 tane şubemiz var ve bu şubelerde tek bir table nin aynı olmasını istiyoruz. Bir çeşit replication ama tek table
Sizce en güvenli yol ve mantıklı yol hangisi fikir verirmisiniz lütfen
1.internet üzerinde şubelerden veritabının alıp kendi pc mizde her subeye bir dizin acıp orya aktarmak sonra bir program la
kendi veritabanımızdaki tableye eklemek. bütün şubeler bitince son hali diger şubelere yapıştırmak.
2. Bu işlemi store procedur ile yapmak ve son veritabının yine şubelere geri yapıştırmak.
3. Her subenin vt sine sp ile topladıgım bilgileri göndermek( vt yi kopmle gondermemek)
4. ????????
vt deki bu tableye girilen bilgiler bazen oluyor 1 milyon satır. bunuda sp ile yapmak cok cok zaman alır gibi geliyor.
Diyelim ki sadece değişen bilgileri gönder. Bu seferde her subenin bilgileri al diğerine gönder .... uzun iş gibi
Ne yapmak lazım sizce
Şubeli çalışmada bilgi aktarma
Re: Şubeli çalışmada bilgi aktarma
s.a.
bilgiler sizin server da dursun.
web servislerini kullanarak şubeler bu tablodaki bilgileri güncellesin.
bilgiler sizin server da dursun.
web servislerini kullanarak şubeler bu tablodaki bilgileri güncellesin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
a.s
web servis dedıgıniz bir html webconnectıon uygulama ise o ihtimal yok. Internet devamlı aktıf olmayabilir. Biz transfer etmeliyiz. biz o bilgi aldıktan sonra ordaki bilgi silinecek yerine her şubeden toplanan bilgi aktarılacak.
Bir tek table 5 tane alan guncel tutulan. Ve bu güncellik anında olmak zorunda degil haftada bir de olsa olur.
web servis dedıgıniz bir html webconnectıon uygulama ise o ihtimal yok. Internet devamlı aktıf olmayabilir. Biz transfer etmeliyiz. biz o bilgi aldıktan sonra ordaki bilgi silinecek yerine her şubeden toplanan bilgi aktarılacak.
Bir tek table 5 tane alan guncel tutulan. Ve bu güncellik anında olmak zorunda degil haftada bir de olsa olur.
s.a.
olsun gene de web servisi ile halledebiliriz.
Servisimizde ikitane metod olacak. biri yenileri gönder
diğeride yenileri al.
şubeler önce yenileri gönder diyecek.
kendi yaptıkları insert ve update ler merkeze gelecek.
isterseniz sıfırdanda gönderebilirsiniz.
tüm şubeler verileri gönderdikten sonra
yenileri al servisini çalıştıracaklar.
bu servis tüm şubeler verileri göndermeden çalışmayacak.
olsun gene de web servisi ile halledebiliriz.
Servisimizde ikitane metod olacak. biri yenileri gönder
diğeride yenileri al.
şubeler önce yenileri gönder diyecek.
kendi yaptıkları insert ve update ler merkeze gelecek.
isterseniz sıfırdanda gönderebilirsiniz.
tüm şubeler verileri gönderdikten sonra
yenileri al servisini çalıştıracaklar.
bu servis tüm şubeler verileri göndermeden çalışmayacak.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
a.s
Peki NASIL abi orneklersek
Peki NASIL abi orneklersek
@musti hocam bu işlem için @aslangeri hocamın dediği gibi webservice ile rahatlıkla halledebilirsiniz. Bunun için size tavsiyem .net teknolojisini kullanmanız olur. Delphi'nin BDS 2006 da bu teknoloji vardı. 2007'yede de olduğu söyleniyor ancak ben kullanmadım. .net teknolojisi ile bu işlemi yapmak cgi isapi'ye göre daha kolay. yanlış bilmiyorsam forumda isapi ile ilgili mrmarman hocamızın bir yazısı vardı.
.net için ise internette arama yaparsanız örnekler bulabilirsiniz. İşlemi yaparken öncelikle şubelerin gelen ve giden veriler için 2 ayrı fonksiyon hazırlayacaksınız. gelen(), giden() şeklinde. daha sonra (tavsiyem) IIS kuracaksınız. sabit İp numarası alıp bu ip numarasına göre gerekli ayarlamaları yapacaksınız. işin server tarafı bu şekilde. bu işlemleri yaptıktan sonra Soap uygulamalarında belirtildiği gibi client tarafını yazacaksınız.
İşlemleri detaylı anlatmamız çok uzun sürer. bunun için en güzel yol Google..
kolay gelsin
.net için ise internette arama yaparsanız örnekler bulabilirsiniz. İşlemi yaparken öncelikle şubelerin gelen ve giden veriler için 2 ayrı fonksiyon hazırlayacaksınız. gelen(), giden() şeklinde. daha sonra (tavsiyem) IIS kuracaksınız. sabit İp numarası alıp bu ip numarasına göre gerekli ayarlamaları yapacaksınız. işin server tarafı bu şekilde. bu işlemleri yaptıktan sonra Soap uygulamalarında belirtildiği gibi client tarafını yazacaksınız.
İşlemleri detaylı anlatmamız çok uzun sürer. bunun için en güzel yol Google..
kolay gelsin
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
web servisini, internet üzerinden erişilen bir dll gibi düşünebilirsiniz. tasarım açısından bakılırsa olay aslında ihtiyacınız olan fonksiyonların tanımlanmasından ibaret. server tarafında normalde programınızda kullanacağınız bir dll hazırlamak gibi bir durum söz konusu, client tarafında ise serverda public bir dll varmış da işlemleri onunla yapıyormuşsunuz gibi bir uygulama olacaktır.
ben de .net kullanmanızı öneririm. şuanda yapmakta olduğum projede ben de web servisi hazırlıyorum. önce delphiyle yapmak istedim ama kodlama yapısı biraz kastı beni. delph tarafında 2 dosya tanımlanıyor. 1.ci de prosedür ve fonksiyonların tanımı diğerinde ise implementasyonu. .net de (ben c# da yazıyorum) doğrudan bir class tanımı ve class içinde fonksiyon tanımı yapıp bitiriyorsunuz
tabi ben konuya yüzeysel bakarak cevap verdim biraz. işin detayına girdikçe bazı pislikler ortaya çıkıyor. mesela normal class yapısında, winformsda ya da dll de kullandığınız bazı özellikler webservisinde desteklenmeyince adamı çileden çıkarıyor
ben de .net kullanmanızı öneririm. şuanda yapmakta olduğum projede ben de web servisi hazırlıyorum. önce delphiyle yapmak istedim ama kodlama yapısı biraz kastı beni. delph tarafında 2 dosya tanımlanıyor. 1.ci de prosedür ve fonksiyonların tanımı diğerinde ise implementasyonu. .net de (ben c# da yazıyorum) doğrudan bir class tanımı ve class içinde fonksiyon tanımı yapıp bitiriyorsunuz

tabi ben konuya yüzeysel bakarak cevap verdim biraz. işin detayına girdikçe bazı pislikler ortaya çıkıyor. mesela normal class yapısında, winformsda ya da dll de kullandığınız bazı özellikler webservisinde desteklenmeyince adamı çileden çıkarıyor

bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Bence web service lerin sorulan soruyla alakası yok. Öncelikle veri güncellemesinin hangi MANTIKLA yapılacağını çözüme kavuşturmak lazım. Bilgisayarlarının birbirine nasıl veri aktaracağı ondan sonraki mesele. Manuel güncelleme yanında hazır replikasyon çözümlerini kullanarak da bu işlemi yapabilirsiniz.
Burada Firebird fanatikleri çok ama MS-SQL'in replication özelliği ile bu dediğinizi otomatik yaptırabilirsiniz. Firebird'de eksik olan (doğrudan desteklemiyor) özelliklerden biri budur. 3. parti bir takım replication araçları var. Onları inceleyebilirsiniz.
How to do replication of Firebird databases?
Firebird veritabanlarında nasıl replike ederiz?
http://www.firebirdfaq.org/faq249/
Burada Firebird fanatikleri çok ama MS-SQL'in replication özelliği ile bu dediğinizi otomatik yaptırabilirsiniz. Firebird'de eksik olan (doğrudan desteklemiyor) özelliklerden biri budur. 3. parti bir takım replication araçları var. Onları inceleyebilirsiniz.
How to do replication of Firebird databases?
Firebird veritabanlarında nasıl replike ederiz?
http://www.firebirdfaq.org/faq249/
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)