Msn Login
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Msn Login
merhaba arkadaşlar.
kendi projemde msn kullanmak istiyorum. bunun için component baktım birtane var oda paralı. internette 3 gündür araştırma yapıyorum. yazılmış bir çok örnek ve yazı var fakat bunların hiçbiri çalışmıyor. çoğu ek component arıyor. en son bulduğum örneği inceledim çalıştırmayı denedim onda da msn protokolünde kendini tanıtma işleminde versiyon kontrolü yapıyor.
aldığım hata şu şekilde
>>VER 0 MSNP10 MSNP9 MSNP8 CVRO
başka hiçbir hata vermiyor ve çalışmıyor. windows live massenger da sanırım version kontrolü farklı, bulamıyorum.
lütfen bilen bir kişi varsa sadece msn connect olayının nasıl yapıldığını gösterebilirmi. ( sadece bağlanmayı çünkü diğerlerinin nasıl yapılacağını buldum )
teşekkürler
kendi projemde msn kullanmak istiyorum. bunun için component baktım birtane var oda paralı. internette 3 gündür araştırma yapıyorum. yazılmış bir çok örnek ve yazı var fakat bunların hiçbiri çalışmıyor. çoğu ek component arıyor. en son bulduğum örneği inceledim çalıştırmayı denedim onda da msn protokolünde kendini tanıtma işleminde versiyon kontrolü yapıyor.
aldığım hata şu şekilde
>>VER 0 MSNP10 MSNP9 MSNP8 CVRO
başka hiçbir hata vermiyor ve çalışmıyor. windows live massenger da sanırım version kontrolü farklı, bulamıyorum.
lütfen bilen bir kişi varsa sadece msn connect olayının nasıl yapıldığını gösterebilirmi. ( sadece bağlanmayı çünkü diğerlerinin nasıl yapılacağını buldum )
teşekkürler
Re: Msn Login
anlaşılan kimse bilmiyor. teşekkürler
Bu işi başarıyla yapan bileşenler nedir
İnternette açık kaynak kodlu bir çok proje gördüm, çok elzem birşeyse onlar indirilip kaynak kodları incelenebilir. Ancak çok zamanınızı alacağıda kesin. Ayrıca Miranda açık kaynak kodlu projenin kullanıyor olduğu msn.dll dosyası var.
Kolay gelsin.
http://www.miranda-im.org/
yazıyor açıklamasında. Açık kaynak kodlu bir dll olmasa bile kullanımı çok zor değildir sanırım. Hem dll kullanmanız versiyon değiştiğinde programdan revizyona gitmenizi engelleyecektir.Copyright (c) 2001-2007 Boris Krasnovskiy, George Hazan, Richard Hughes
Kolay gelsin.
http://www.miranda-im.org/
hocam valla hala araştırıyorum bir kod buldum onun üzerinde çalışıyorum. umarım olur, olursa msn login, mesajlaşma, kişi ekleme için herbirine ayrı komponent yapıcam. daha kolay anlaşılması ve incelenmesi için. mesela pixamsn diye bir proje yapılmış. bu porje nasıl yapıyor bilmiyorum ama bundan iki yıl öncede çalışıyordu şimdi de çalışıyor versiyon kontrolü felan kendi hallediyor. incelemek isteyenlere link verebilirim.
pixamsn , bu istediğiniz işleri yapıyor. az önce denedim.
Burada sorun nedir ? bu yeterli olmuyor mu?
Connect kısmı
Şeklinde oluyor. Delphi 7 de varsayılan bileşenler içinde borland soket komponentleri yer almadığından onu eklemek gerekti.
Şeklinde ekledim. Delphi 7 ile derledim. Çalıştı
Form üzerinde yer alan 2 adet nesne bağlantı işini yapıyor.
şimdi kodunu isteyen , senden isteyecek sende vereceksin. zahmet olmasın.
http://usuarios.lycos.es/pixador/
Burada sorun nedir ? bu yeterli olmuyor mu?
Connect kısmı
Kod: Tümünü seç
clientsocket1.active:=true;
Program Files\Borland\Delphi7\Bin\dclsockets70.bpl
Form üzerinde yer alan 2 adet nesne bağlantı işini yapıyor.
object ClientSocket1: TClientSocket
Active = False
ClientType = ctNonBlocking
Host = 'messenger.hotmail.com'
Port = 1863
OnConnect = ClientSocket1Connect
OnRead = ClientSocket1Read
OnError = ClientSocket1Error
Left = 64
Top = 160
end
object ClientSocket2: TClientSocket
Active = False
ClientType = ctNonBlocking
Port = 0
OnConnect = ClientSocket1Connect
OnDisconnect = ClientSocket2Disconnect
OnRead = ClientSocket1Read
OnError = ClientSocket1Error
Left = 96
Top = 160
end
şimdi kodunu isteyen , senden isteyecek sende vereceksin. zahmet olmasın.
http://usuarios.lycos.es/pixador/
hocam pixsamsn çalıştığını biliyorum. benim sorunum şuydu. pixsamsn de bağlantı sağlanırken kullanılan bir protokol var. Bu protokolu birçok programda görebelir kullanabilirsin fakat piksadaki fark bağlantı esnasında version kontorlu aşamasında. verilen diğer msn kodlarında bu kontrol düzgün çalışmıyor. nedeni msn7 protokolunu kullanması dolayısı ile msn7 version bilgisini göndermesi sanırım.
her yeni protokolde yazmış olduğun msn nin kodlarını değiştirmek zorunda kalıyorsun. Ben bunu aşmaya çalışıyorum. pixsa msn ise 2 yıl önce çalıştırdığımda ( msn7 varken ) çalıştı şuanda ( live varkende ) çalıştı. amacım bir component yapmak istiyorum msn versionu ne olursa olsun bunu karşılaya bilsin.
her yeni protokolde yazmış olduğun msn nin kodlarını değiştirmek zorunda kalıyorsun. Ben bunu aşmaya çalışıyorum. pixsa msn ise 2 yıl önce çalıştırdığımda ( msn7 varken ) çalıştı şuanda ( live varkende ) çalıştı. amacım bir component yapmak istiyorum msn versionu ne olursa olsun bunu karşılaya bilsin.
Orijinal live messenger'in gönderip aldığı bilgileri görsen yararlı olur mu?
Socketworkbench diye bir program var. çok yararlı tavsiye ederim. ilgili portu dinleyerek görünebilir..
Ancak akla hemen şu soru geliyor. Messenger hangi sürümü son ise bu sürüm bilgisini göndereceğiz diyelim. peki bu durumda yeni sürümdeki değişiklikler bizim programda olmadığı için sorun çıkmaz mı?
Socketworkbench diye bir program var. çok yararlı tavsiye ederim. ilgili portu dinleyerek görünebilir..
Ancak akla hemen şu soru geliyor. Messenger hangi sürümü son ise bu sürüm bilgisini göndereceğiz diyelim. peki bu durumda yeni sürümdeki değişiklikler bizim programda olmadığı için sorun çıkmaz mı?
hocam sorun orda işte. fakat dikkatimi çeken pixamsn çıkalı belki 3 yıl oldu. o çıktığından bu güne msn enaz 3 sürüm yükseltti. fakat pixa çalışıyor. sanırım onuda şu şekilde hallediyor. sslget diye bir fonksiyon var onun içinde Authorization diye bir şey var tam anlamadım ama sanırım onla bu sorunu aşıyor.
pixamsn nin kodlarını bağlantı sırasındaki işlemleri anlamak birazcık eledim. kod çalışıyor sıra bunu component haline getirmek kaldı.
incelemek isteyen arkadaşlar için kodu verebilirim. (buraya kodu yapıştırırsam kodun arasında smile karekterleri ekleniyor.)
pixamsn nin kodlarını bağlantı sırasındaki işlemleri anlamak birazcık eledim. kod çalışıyor sıra bunu component haline getirmek kaldı.

incelemek isteyen arkadaşlar için kodu verebilirim. (buraya kodu yapıştırırsam kodun arasında smile karekterleri ekleniyor.)
Yeni forumla birlikte mesaja dosya eklenebiliyor.Sen de ekleyebilirsin. ayrıca mesajı yazarken smiley vs çıkmaması için sadece o mesaja has ayar var "biçim kodu kapat" "ifadeleri kapat "
:D :D :D :D :) :)
:D :D :D :D :) :)