OTOMOBİLLERİN BEYNİNDEN BİLGİ ALMA (haberleşme)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
baloglurecep
Üye
İletişim:

OTOMOBİLLERİN BEYNİNDEN BİLGİ ALMA (haberleşme)

Mesaj gönderen baloglurecep »

Selamlar arkadaşlar... bir proje yapmak istiyorum. delphi türkiye bünyesindeki arkadaşlarla ortak bir platformda oluşturulup ta yapılabilir. biliyorsunuz şuan türkiyedeki otomobillerin büyük çoğunluğu yeni ve beyinli dediğimiz türden. oto içinde beyin, tüm işlevleri kontrol etmekte. Arıza durumu bu beyne kaydedilmekte ve çözülmekte. çoğu kontrol bu beyin ile halledilmekte. bununlada iletişimi özel cihazlarla yapılmakta. Delphi ile seri porttan yada usb den bağlanarak otoya (bağlantı döüştürücüleri mevcut sanırım) bu bilgileri okuyan ,kontrol eden bir program yazabilirmiiz? çünkü cihazlar çok pahalı (10 bin dolar gibi) ve en öenmlisi türkçe değil. türkiyede haliyle yabancı dil büyük sorun. hele ustalarımız çocukluktan itibaren sanayi içerisnde arabalarla haşır neşir olmaktan dil öğrenmelerine zaman bile olmamaıştır. hem büyük bir talep var hemde türkiye için iyi bir atılım olur. gelişmeye açık bir proje olacağını düşünüyorum.
ne dersiniz? böyle bir program varmı? yapılıabilirmi? bilgileri nasıl okuruz? bu konuda döküman varmıdır? Kompanet varmı?
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Re: OTOMOBİLLERİN BEYNİNDEN BİLGİ ALMA (haberleşme)

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
component basit. port ile haberleşirsinde asıl problem beyin ile iletişim kurmak.
onun protokolleri hr mark ve model için farklıdır. hangi komutu verince geriye ne döner onları bilmen lazım. yani iyi bir döküman bulman lazım. onuda dışarıya vereceklerini hiç sanmıyorum. çünkü bur büyük bir pasta ve pastayı dışarıya kaptırmak istemezler. ancak giden ve gelen verileri dinlersin. ona göre kendin yorumlarsın, o da ne kadar tutarsa.
en büyük problem döküman yani...
onun haricinde porta veri gönder gelen veriyi oku, yorumla...

kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim