Lafı fazla uzatmadan konuya gireyim. Şimdi benim çalıştığım işyerinde kullanmak için yaptığım bir program var henüz bitmemiş durumda. Programı kısaca anlatayım bilgisayar sistem toplama aracı olarak kullanıcam bir program bu sitelerde hazır scriptlerle yapılmış olanların bir benzeri pc parçalarını seçip karşısında fiyatı yazıp en altta toplam kısmında ise seçilen ürünlerin tamamının toplam fiyatı yer alıyor.
Programda kullandıklarım:
Form1 için
DbLookupCombobox
Dbedit
Edit
Form2 için
PageControl ve bu PageControl içerisinde 16 adet TabSheet ve her TabSheet te ise DbGrid kullanıyorum
Veritabanım paradox (Programı tek bir pcde kullanacağım için paradox seçtim)
Şimdi aldığım hata şöyle dbedit 1...dbedit16 herbirinin change hanesine yazdığım kod şu:
Kod: Tümünü seç
edit2.Text:=intToStr(StrToint(dbEdit1.Text) + StrToint(dbEdit2.Text));
ama bu kodu sadece dbedit1e yazıp dier dbeditlere yazmazsam program kısmen istediğim gibi çalışıyor.
forumda aramada yaptım ama bu hata ile ilgili sadece
http://delphiturkiye.com/forum/viewtopi ... %B1#p53284 bu adreste konu açılmış burda yazılanları okudum fakat şöyle bir durum sözkonusu linkte bikaç hocam şunları şöylemiş alan boş olduğu için null (veri yok) olduğu için birbaşka yorumdada integer alana farklı bir değer girildiği için convert işleminin gerçekleşmediğini söylemiş ama kullandığım veri tabanlarımda boş alan yada integer olupta integer dışında bir değer girdiğim alan yok bu konuda ne yapabilirim_? Yardımlarınızı bekliyorum. Farklı bi yöntem olabilir farklı bi fikir kod v.b herşey olabilir.
NOT: Kullanmış olduğum lookupcomboboxlar be dbeditlerin herbiri farklı veritabanına bağlı ve yorum yaparken profesyonel derecede deilde ortalama derecede bir programcı olduğumu gözönünde bulundurarak kod yazarsanız sevinirim.
Kusura bakmayın konu biraz uzun oldu ama okuyan arkadaşların derdimi daha ii anlaması için uzattım ve bu forumda ilk mesajım (Çünkü daha önce hiç konu açma gereği duymadım

Birşey daha söylemek istiyorum mj editlemek zorunda kaldım bu yüzden aynı kodu buton click eventine yazdığımda hiç bir hata almıyorum tamamen istediğim sonucu alıyorum. Ama ben ürün seçildiğinde direk olarak toplama işlemini yapmasını istiyorum.