Merhaba,
Dinamik olarak düğmeye basıldığında bir memo oluşturan bir kodum var. Ancak bu kod ile ürettiğim her memonun özelliklerini, programda zaten var olan
memodan almasını istiyorum. Yani aslında programda var olan memonun birer kopyasını dinamik olarak oluşturmak istiyorum. Yeni memoyu oluşturduktan
sonra varolan memodaki tüm özellikleri tek tek eşleştirerek atmaktan başka kolay bir yol var mı?
Teşekkürler..
Dinamik Olarak Component Üretmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Re: Dinamik Olarak Component Üretmek
http://tr.delphipeak.com/2006/05/22/pro ... attern.htm
prototype tasarim kalibi isinizi gorecektir....
prototype tasarim kalibi isinizi gorecektir....
Merhaba,
Cevap için teşekkürler, sayfadaki örneğinizi inceledim. Kendi uygulamamda uygulamak istedim, ancak TComponent'tan derlendiği düşünmeme rağmen,
kullandığım AdvMemo (TAdvMemo - TMS Software) bileşeninde aşağıdaki hatayı verdi:
Halbuki bileşenin yardım dosyasında aşağıdaki gibi bir ibare var:
Acaba sizce çözmenin bir yolu var mıdır?
Cevap için teşekkürler, sayfadaki örneğinizi inceledim. Kendi uygulamamda uygulamak istedim, ancak TComponent'tan derlendiği düşünmeme rağmen,
kullandığım AdvMemo (TAdvMemo - TMS Software) bileşeninde aşağıdaki hatayı verdi:
Kod: Tümünü seç
[Error] Unit1.pas(120): Incompatible types: 'TAdvMemo' and 'TComponent'
Hierarchy
System.TObject
|
Classes.TPersistent
|
Classes.TComponent
|
Controls.TControl
|
Controls.TWinControl
|
TCustomControl
|
TAdvCustomMemo
hocam ini dosyası ile yapılamazmı bu dediğiniz acaba ?
Uzun yolu deneyip, referans aldığım bileşendeki tüm özellikleri tek tek eşleştirmek istemiyordum ama sanırım en sağlıklı çözüm bu şekilde oldu. Bazı özelliklerin birebir kopyalanmasını istemediğimden, bu daha iyi bir çözüm oldu. En azından daha iyi bir çözüm bulana dek. 
Yardımlarınız için teşekkürler.

Yardımlarınız için teşekkürler.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
fonksiyona belirttiginiz bileseni (TAdvMemo) parametre olarak gecmek bir sorun olusturmaz. cok bicimlilik geregi selefin oldugu bir yere tip cevrimine gerek kalmadan halef bir sinifi atayabilirsiniz. sizin sorununuz halefe selef bir sinif atamak. yani fonksiyonun geriye donderdigi TComponent(Selef) sinifindan bir nesneyi AdvMemo (Halef) sinifindan bir nesneye esitlemeye calisiyorsunuz. bu cok bicimliligin kurallarina aykiri bir durum. bu sorunu asmak icin tip cevrimi yapmalisiniz. acik bir sekilde delphiye bu fonksiyondan geriye donen nesnenin tipi sudur dediginiz vakit problem kalmayacaktir.lng yazdı: Acaba sizce çözmenin bir yolu var mıdır?
myAdvMemo2 := Clone(myAdvMemo1) as TAdvMemo;
- sabanakman
- Kıdemli Üye
viewtopic.php?f=19&t=18415&p=138973#p107796lom yazdı:hocam ini dosyası ile yapılamazmı bu dediğiniz acaba ?
Şaban Şahin AKMAN