şartlı kayıt silme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
alakel
Üye

şartlı kayıt silme

Mesaj gönderen alakel »

s.a. herkese iyi çalışmalar arkadaşlar. sorunum, bir tablodaki dataları başka bir tabloya aktarıyorum. aktarılan datalar içerisinde tutar alanı değeri =0(sıfır) veya tutar alanı değeri =boş olan kayıtları silmek istiyorum. bunun için tablonun after post olayına

if tabloadialanadi:=' ' then
delete tabloadi gibi kod yazıyorum ama bir türlü istediğim olmuyor.
veya aktarma yaptığım tablodan dataları alırken tutar alan değeri sıfırdan büyük veya alan değeri null olmayan kayıtları almak istiyorum.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: şartlı kayıt silme

Mesaj gönderen Battosai »

Bir Query ve basit bir SQL sorugusu işini görür...Böylece isteneyen kayıtlar listelenmeyeceği için kurduğun döngü daha hızlı çalışacaktır....SQL bilmiyorsan bişey diyemeyeceğim zira SQL bilmeden DB programlama yapılmamalı...
alakel
Üye

Mesaj gönderen alakel »

sql sorgusu deyince bugün çok uğraştım ama çalıştıramadım.

dmf.GUNLUKKASA.Close;
dmf.GUNLUKKASA.SelectSQL.Clear;
dmf.GUNLUKKASA.SelectSQL.Text:=('select *from gunlukkasa where TARIH='''+cxdateedit3.Text+''' and gelir_tutar>0');
dmf.GUNLUKKASA.Open;

cxdateeditte seçilen tarih ve gelir_tutar değeri 0 dan büyük olan kayıtları seçmek istiyorum. ancak kod istediğim çalışmıyor.
bu durumda gider_tutar kayıtlarını seçmiyor. teşekkürler
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

yıldızdan sonra boşluk bırakmışsınız. Ayrıca veri tabanına göre tarih sorgulama yapılarıda farklı. Mesala MySQL de yyyy-aa-gg formatında veri tabanına göndermeniz gerekiyor tarih bilgilerini, yada veri tabanı default parametrelerini değiştirmeniz gerekiyor buna dikkat edin. eğer bununla uğraşmak istemiyorsanız tarih alanlarını params ile kullanın.