delphi lisanslandırma hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
loribnaczo54
Üye

delphi lisanslandırma hakkında

Mesaj gönderen loribnaczo54 »

arkadaşlar forumda uzun aramalar yaptım fakat aradığım cevaplara henüz ulaşamadım.

1. uzun süredir üzerinde çalıştığım bir projeyi bitirmek üzereyim ve bunun lisanslandırması için ne yapmam gerekiyor. (google aramalarımda önce patentinin alınıp delphi lisansınla birlikte lisanslandırabiliyormuşum diye bilgilere ulaştım.)

2. patentini almak istemediğim irili ufaklı ürünler için, diğer bir ifade ile özel yazdığım projeler için sadece delphi lisansının olması yeterlimidir.

3. delphi 7 kullanıyorum. delphi net lisansını aldığımda alt ürünü olan delphi 7 ninde lisansını almış oluyormuyum.

4. peki bu lisansları nasıl alacağım ve alırken örneğin şuanda adıma kurulu şahıs firması adı altında çalışıyorum. kendime aldığımda ileride bana ne tür sorunlar çıkarabilir.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. umarım buraya vereceğimiz soru-cevaplar diğer arkadaşlarında kafalarındaki sorulara önceden cevap olma niteliği taşır.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Re: delphi lisanslandırma hakkında

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
sizin yazdığını programın lisansı ile kullandığınız programın lisansları farklı şeylerdir. Birbirleri ile alakası olacğını zannetmiyorum.
Yazdığınız programı TPE ye kayıt ettirebilirsiniz ama astarı yüzünüden pahalıya gelir. Görsel birkaç değişiklik ile durumu kotarabilirler gene.
Eğer programa kopya koruması eklemek istiyorsanız o ayrı bir mevzu.
Eğer işinizi görürse delphini ücretsiz (turbo delphi gib) sürümlerini kullanabilirsiniz. Tabi onlarla ticari ürün geliştirilmesine izin veriyorlarmı onu tam olarak bilmiyorum.
Kullandığınız delphinin lisanslı olması için
BTGrubu ile görüşüp daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

TSE sadece isim hakkını korur sanırsam....Programı kayıt ettirmekte fayda vardır.İlerde karşılaşılabilcek hak ihlallerinde tek dayanağınız bu olacaktır. Eğer ticari başarısı yüksek olacağını düşünüyorsanız Logo ve program ismi gibi şeyleri hatta ilgili web adlarını adınıza veya kurumunuz adına tesciil ettirmek iyi olacaktır...
Kullanıcı avatarı
loribnaczo54
Üye

Mesaj gönderen loribnaczo54 »

arkadaşlar aradığım cevapları en nihayetinde buldum. sizlerle paylaşmak istedim.
1. ürünün lisanslandırması için arkadaşların da bahsettikleri gibi patenlendirme çalışması yapmanız gerekiyor. bunun maliyeti yakşalık olarak. 1000-2000 ytl arasında.
1a. ayrıca kullandığınız delphi sürümünün örneğin ;
delphi 7 pro. maliyeti : 1474$+kdv
delphi studio 2007 maliyeti (elektronik lisans: internetten alıyorsunuz) : 1291$ + kdv
2.patentini almak istemediğim irili ufaklı ürünler için ileride yasal bir sorun çıkarmaması adına sadece delphi lisansı ve kullandığınız component lisanslarını almanız yeterlidir.
3.delphi 7 kullanıyorum. delphi net lisansını aldığımda alt ürünü olan delphi 7 ninde lisansını almış oluyormuyum. bu çok önemli net studio lisansı aldığınızda alt ürünlerin lisans hakkına kesinlikle sahip değilsiniz. Fakat o konuda şöyle bir uygulama söz konusu oluyormuş. örneğin delphi7 de ürün geliştirdiniz ve studio net lisansı aldınız, bu durumda yaptığınız ürünün yeni bir projesi net platformuna geçirme projeniz olmalı muhakkak. BTGrup ile görüşmem de bu sizin iyi niyet göstergeniz olacaktır ve bu konuda sıkıntı olmayacaktır. diye söylendi.
4. Bu lisansları (delphi lisansı) BTGrubu http://www.btgrubu.com/ ile görüşerek temin edebilirsiniz. bu arada aralık 2008 ortalarında 2009 studio da gelmek üzereymiş bilgilerinize.
son olarak örneğin ben x kişi olarak kendime ait bir şahıs firmam var ileride bunu ortaklı bir şekilde limited e çevirdğimde aynen lisansıda devir edebiliyorum. burada lisansa ticari ürün olarak bakılıyor ve ticaret kanunları hükümlerin hepsi aynen bu ürün devirleri içinde geçirlidir.

esenlikler dilerim.