Açılışta Çift Form Açılma Sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Açılışta Çift Form Açılma Sorunu

Mesaj gönderen shochan »

S.a şuan yeni bir program yazmaktayım ve bugüne kadar hiç rastlamadığım bir sorunla karşılaştım forumda ve google da aramalrımdan bi sonuç çıkmadı. Sorunu kısaca anlatmak gerekirse şuan programımda 3 adet form var 3. formu eklemeden önce (2 adet formum varken) program sorunsuz çalışıyordu fakat 3. formu ekledimde şöyle bi sorun oluştu programı çalıştırdığımda 1. ve 2. form aynı anda ekrana geliyor. Ama böyle olmaması lazım 1. form gelmesi gerekirken arkasında 2. formda açılıo denediğüim yöntemler fayda etmedi ve böyle olması için kod yazmadım hatta öyleki 3 formdada yazdım kodları devre dışı bırakıyorum ama yine aynı sorun oluşuyor bunu nasıl çözebilirim ??? Ya da neden böyle bişey olmuş olabilir çünkü daha ilk defa karşılaşıyorum böyle bişeyle.

2. bir sorum daha olacak bu konuyla alakası yok ama fazlaan konu açmak istemedim veri tabanları hakkında aşırı bi bilgim yok. Sorum şu:

piyasadaki bilinen vt ları max. kaç kayıt alır ?

Selametle ...
  • Devler Gibi İşler Yapmak İçin Karıncalar Gibi Çalışmak Lazım ...
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Açılışta Çift Form Açılma Sorunu

Mesaj gönderen mkysoft »

1. project -> options kısmında Forms sekmesinde auto-create forms kısmında sadece başlangıçta bulunmasını istediğiniz formların yer alması sağlayın.
2. vt lerin kapasitesi işletim sistemiyle sınırlanır genelde. linux gibi bir sistemde disk kapasitenizle sınırlıdır. firebird başlığı altında firebird'ın sınırları var bakabilirsiniz. O kadar veri bulunan bir projr yazmayacağınıza göre, veri/hız oranı iyi olan bir tanesini seçmeniz yeterli olacaktır.
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Mesaj gönderen shochan »

hocam ben onları yaptım yinede olmuyor hatta auto create formda sadece form1 i bırakıyorum 2ve 3. formu yan tarafa geçirdiğimde açılışta bir sorun olmuyor sadece 1 form geliyo güzel ama bu seferde 2. forma geçmek için kullandım labela tıkladımda hata veriyor :(
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

auto create listesinden kaldırılan her form için erişilmeden önce create edildiğinden emin olun. daha önce form2 auto create olduğu için rahatlıkla create etmeden ulaşıyordunuz, muhtemelen auto create listesinden kaldırdıktan sonra create edecek kodu eklemediğiniz için hata alıyorsunuz...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Mesaj gönderen shochan »

tabikide o hatayı almayı bekliyordum zaten dediğinizde haklısınız. Ama benim anlamadığım şey şu form1 ve form2 varken hiç böyle bir sorun yokken 3. formu eklediğimde bu sorun ortaya çıktı :? şuan için bu sorunu şu şekilde çözdüm form1 in onshow kısmında form2.hide dedim açılışta form2 gelip hemen kayboluyo tabii buda geçiçi bir çözüm
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Form2 nin properties ten visible özelliğini False yapın....
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Mesaj gönderen shochan »

Tabii ya hiç aklıma gelmemişti vsible:=false yapmak denedim şuan hiç bir sorun yok yardım eden herkese teşekkürü bir borç bilirim hepinizden allah razı olsun iyi çalışmalar..

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

bu şekilde yaparsanız programınız çokda düzgün olmaz. ilerde hız sorunları yaşarsınız. sadece bir formu auto create edin.diğerlerine erişmeden önce create edin. Forumda ararsanız bulabiirsiniz formların nasıl create edildiğini.
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Mesaj gönderen shochan »

En azından şuan için bu şekilde ilerletiyorum programı ama mkysoft hocam sizinde dediğinizi kulak arkası etmem :) çünkü dediğiniz gibi ilerde programda bi istekte bulunup programın da bana 3-4 dk sonra cevap vermesi hoş bişey değil teşekkürler verdiğiniz bilgiler için
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Yanlış bilgilenme diye söylüyorum program içinde formların sonradan yüklenmesi sadece açılış hızında bir etki yapar.50-60 formu geçmeyen uygulamalarda hepsini autocreate yapmak bence daha iyidir...Birde seçtiğin yöntem önemlidir yani formlar child olcaksa zaten sonradan create edilir....Ayrıca sonradan yüklenen formlar oldukça dolu ise belirgin bir yavaş yükleme söz konusudur...Programın yapısına göre formların nasıl yükleneceğini ayarlamalısın...Birde günümüz sistemlerine ağır gelecek, hız farkı oluşturacak program yazamazsın zaten eğer grafiğe yönelik bir program değilse...onun için rahat ol istediğin gibi çalış, hızı dert etme, pratik ve kullanışlı olsun önemli olan o...
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
@battosai; sen teknolojiyi yakından takip ediyorsun diye müşterilerindende aynısını bekleme.
Hala win98 kullanan kişiler var ve program ordada randımanlı çalışmalı.
Formlar ihtiyaç olunca create edilir işi bittiği zamanda free edilir.Bence en uygun kullanım bu.
50,60 form bence pekde az bi sayı değil. (gerçi birazda formların içinde ne olduğuna da bağlı ama)
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Müşteri celeron 433 mhz gibi sistem kullanıyorsa dediğiniz olabilir :) Ama yinede dediğim gibi o sistemde bile sadece açılış hızında etki eder eğer açılıyorsa :twisted: Adam 16 mb ram kullanıyorsa nolcak bide dimi....Asıl demek istediğim çok önemli mevzu deildir bana göre....
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Veritabanına yönelik programlarda tüm formların Auto create edilmesi çok sakıncalı.
diğer formların creatinde showunda v.s. tablolar açıldığında bir de vt büyükse çok problem yaşanır.

Normal create etmede 2,3 satır bir kod yazaksın hepsi o kadar.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

Battosai yazdı:Müşteri celeron 433 mhz gibi sistem kullanıyorsa dediğiniz olabilir :) Ama yinede dediğim gibi o sistemde bile sadece açılış hızında etki eder eğer açılıyorsa :twisted: Adam 16 mb ram kullanıyorsa nolcak bide dimi....Asıl demek istediğim çok önemli mevzu deildir bana göre....
Ebos dersane otomasyonu C++ builder ile yazılmıştır. orada çalıştığım sırada müşteriler programınızın logon ekranı 6-7 dk da geliyorderlerdi. ben teknik servisteydim. ama yazılımcı abimizi tanıyordum. eskiden delphi kursu almıştı benden. (eski cobolcu olduğu için hafza yönetimi fom şu bu hepsine yabancı adam)...

Inceledik task manager dan yazılım Ram olarak aşmış olayı oysa sistem sadece 32- yada 64 ram e sahip. auto create olalarına el attık. exe 50 60 kb büyüdü ok ama uygulama 10-15 sn de cevap vermeye başladı. O bakımdan hafıza yönetimi için bile olsa bence her programcı sadece ihtiyacı olduğunda formu create etmeli.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Mesaj gönderen shochan »

hepinize yorum ve yardımlarından dolayı çok tşk ederim yorumların hepsini okudum yazdım programı ben şöyle anlatıyım sanırım eksik anlattığımdan dolayı bazı farklı yorumlar olmuş programı ben ticari olarak yani maddi bi gelir sağlasın diye yazmıyorum kendi çalıştığım yerde işlerin birazdaha kolay ve düzenli olarak yapılması açısından bir servis otomasyon programı yazıyorum program birden fazla formlardan oluşacak ama 50-60 formuda bulmaz tahminim işletim sistemi xp pro. vt olarakta tek bir pc de kullanılacağı için vede öyle aşırı bir veri girişi olmayacağı için paradox seçtim (gerçi firebird ve mssql bilmiorum fazla açıkçası :) ) sanırım yorumlardan anladığım kadarıyla sadece ana formu auto create edip diğer formları işim olduğunda kodla create etmemi söylüyorsunuz bunu daha önce hiç denemedim yapmaya çalışırım eğerki olmazsa yine bu konu altında yazarım yada gerekli kodu bilen bir arkadaşımız yazarsa daha makbule geçer :) tekrardan yardım ve yorumlarınız için ayrı ayrı hepinize teşekkür ederim sağolun iyiki varsınız ... İyiki varsın Delphiturkiye.com :bravo: