Hatırlatıcı Hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
F.Atagun
Üye

Hatırlatıcı Hakkında

Mesaj gönderen F.Atagun »

İyi Geceler,
Programıma hatırlatıcı ilave etmeye çalışıyorum. 2 konuda takıldım. Fikirlerinizi rica edeceğim.
AnaProgram açıldığında aşağıdaki kod ile Hatırlatıcı programım otomatik olarak açılıyor.
1. Sorum AnaProgram Kapatıldığında açılan Hatırlatıcı Programımı nasıl kapatacagımı bulamadım

Kod: Tümünü seç

var
  s:string;
begin
  S:=ExtractFilePath(Application.ExeName)+',Remember.exe';     
  WinExec(PChar(Format('%s "/75FTH"',[S])),SW_SHOWNORMAL);
2. Problemim ise Hatırlatılacak kayıtlar ile ilgili. Şimdi Bu Remember.Exe hatırlatılacak kayıtları her 60 snde bir Dbgride Tarih ve Saat olarak atıyor.

Şimdi Sorunum burada.

Ben Timer ile her Saniye mi Queryi çalışırıp Dbgridi döndüge sokup,
saatin saniyesi ile Griddeki tüm kayıtları karşılaştırayım ? Her saniye bunu yaparsam program kilitlenir gibi geliyor bana.

Griddeki tüm kayıtlar Programcığı zorlamadan her saniye nasıl kontrol edilebilir acaba ?

Teşekkürler

Not: Vt Access ve AdoQuery Kullanıyorum
ikutluay
Üye

Re: Hatırlatıcı Hakkında

Mesaj gönderen ikutluay »

kill process olarak aratırmısın forumda
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
F.Atagun
Üye

Teşekkürler,

Sorumun 2. bölümü hakkındada fikirlerinizi rica edebilirmiyim
F.Atagun
Üye

sabanakman, aslangeri hocalarım
Sizin yorumunuz olmayacak mı ?
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
bayram dolayısı ile fazla nete giremiyorum.
ben olsam dbgriddeki kayıtları tarih saate göre sıralarım.
tımer ın interval inede şimdiki ilk kayıt ın hatırlatılacağıa zamana denk gelecek şekilde bir süre koyarım. (süre çok uzun oluyorsa belli bir sürenin üzerine çıkartmam) araya sonradan kayıt eklenebilir).
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Önerim, ( kendi uyguladığım halini öneriyorum ) bir tane global değişken belirle,

Kod: Tümünü seç

Var
  xSiradakiTarih : tDateTime;
- Program ilk açıldığında bir Query sorgusu ile hatırlatılmamış olanlar ( umarım kayıtlara birer hatirlatildi şeklinde Logical veri alanı barındırmayı ihmal etmedin ) tarih sırasına sokularak yakın tarihten uzağa listele. İlk kaydı ( hatirlandi = false olan kayıtların ilgi ) tarih saatini xSiradakiTarih değişkenine atarsın. Timer hep bu değişkeni sorgular.

- Gereği yerine geldiğinde yani veritabanına hatirlandi TRUE yapacağın zaman sıradaki hatirlatmayı bu değişkene atarsın. Bu sırada Timer durması gerekmiyor, böylece aksamadan sıradaki hatırlatmaya geçer.

- Dilediğin yerde ( hatırlatma mesajının ekrana yansıyacağı zaman ) başka bir sorgu ile aynı tarihteki sıradaki diğer hatırlatmaları de listeleyebilir zenginleştirebilirsin.
Resim
Resim ....Resim
F.Atagun
Üye

Tüm Değerli hocalarıma yorumlarından ötürü teşekkür ediyorum. Yorumlarınızdan aklıma birçok seçenek geliyor. Birkaç deneme yanılma ile programımı zorlamayacak şekilde birşeyler yapmaya çalışacağım

Tekrar Teşekkürler