selam arkadaşlar bir arkadaşımın sorduğu soruyu forma aktarayım dedim..
şimdi gdb uzantılı veritabanımızın içinde 100 lerce tablo,index,generator,SP,trigger v.s var şimdi müşteri yeni şirket açtığında bu veritabanı dosyasından belirlediği dizine açıp içindeki veritabanını nesnelerinide yaratmak istiyor.tabi bunları kodla yani ddl ile yapmak istiyor.şimdi soru-1 içinde tablo,index,SP vesaire bulunan tablomuzun tüm DDL ini nerden görebiliriz (IBEXPERT'de)
diyelimki IBEXPERT çıkardı DDL'i bunu delphi tarafından hangi bileşenleri kullanarak yapcaz.
iyi çalışmalar..
tüm databasi ddl ile yaratma...
Re: tüm databasi ddl ile yaratma...
s.a.
ibexpertin tools mensunde (olması lazım) extract metadata var. ordan veritabanının ddl ini çıkartabilirsiniz.
ibscript bileşenleri ile bu ddli çalıştırabilirsiniz ancak bunun için ibexpertin kullandığı bileşeni kullanmanız (sanırım fibscript) veya oluşan script üzerinde düzenleme yapmanız gerekir.
önce ufak bir veritabanı üzerinde denemeler yapın.
bir alternatif de veritabanına iki tablo daha ekleyin. (firmalar ve dönemler tabloları) ilgili tablolarada firma ve dönem idleri için bir alan ekleyin.
kolay gelsin.
ibexpertin tools mensunde (olması lazım) extract metadata var. ordan veritabanının ddl ini çıkartabilirsiniz.
ibscript bileşenleri ile bu ddli çalıştırabilirsiniz ancak bunun için ibexpertin kullandığı bileşeni kullanmanız (sanırım fibscript) veya oluşan script üzerinde düzenleme yapmanız gerekir.
önce ufak bir veritabanı üzerinde denemeler yapın.
bir alternatif de veritabanına iki tablo daha ekleyin. (firmalar ve dönemler tabloları) ilgili tablolarada firma ve dönem idleri için bir alan ekleyin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Selamlar,
DDL ile oluşturabilirsiniz elbette ancak genelde şu şekilde yapılır bu iş. Hem kısa hem zahmetsiz. Bir adet BOŞ Veritabanınını bir kenara koyarsınız, o veritabanının kopyalarsınız. Kopyaladığınız veri tabanını server'a tanıtırsınız bu kadar. Her Install'da DDL ile create etmek yerine hazırdaki bir boş veri tabanını kopyalamak daha zahmetsiz, kolay ve hızlı olur !...
Kolay Gelsin
DDL ile oluşturabilirsiniz elbette ancak genelde şu şekilde yapılır bu iş. Hem kısa hem zahmetsiz. Bir adet BOŞ Veritabanınını bir kenara koyarsınız, o veritabanının kopyalarsınız. Kopyaladığınız veri tabanını server'a tanıtırsınız bu kadar. Her Install'da DDL ile create etmek yerine hazırdaki bir boş veri tabanını kopyalamak daha zahmetsiz, kolay ve hızlı olur !...
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kuri_YJ hocam bende dediğiniz şekilde yapıyorum.yani boş veritabanını yeni açılan şirketin kodu ile bir dizin yaratıp oraya kopyalıyorum.sorudada dediğim gibi arkadaşım sordu bunu firebirde yeni geçti heralde diğer VT lerden kalan bir alışkanlık ben illa kodla yapcam diyor 
cevapları okuturum gerisi onun kararı teşekkürler..

cevapları okuturum gerisi onun kararı teşekkürler..
- sabanakman
- Kıdemli Üye
SQL Server kullanmaktayım ve ben de dosya kopyalama yöntemini çok hızlı ve pratik buluyorum
. Dikkat edilmesi gereken tek nokta alan güncellemelerinde sorun yaşamayacak bir yapı kurmak o kadar. Ayrıca veritabanının yapısına göre büyük ve karışık db'lerde SQL kodları ile veritabanı oluşturan kodları elde edip çalıştırılmasının zahmeti bir yana kullanıcı tarafında da bekletme süresi biraz sıkıcı olabiliyor.

Şaban Şahin AKMAN