Firebird 2.1 hk.

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
Nick_
Üye

Firebird 2.1 hk.

Mesaj gönderen Nick_ »

S.a arkadaslar.. firebird 1.5 ile oluşturulan db lere delphiden sorunsuz erişiyorum ancak 2.1 ıle olusturulan db lere baglanmak ıstedıgımde " unsupported on-disk structure for file C:\xxxx.gdb; found 32779, support 10" hatası alıyorum konu hakkında bılgısı olanlar yardım ederse sevınırım.. kolay gelsın ( bu arada interbase 6.5 kullanıyorum sıkıntı burdan kaynaklanabılırmı? )
Bilmemek ayıp değil öğrenmek isteyene öğretmemek ayıp:)
emin_as
Üye
İletişim:

Re: Firebird 2.1 hk.

Mesaj gönderen emin_as »

Farkli versiyonlarla hazirlanmiş dosyalarda farkli ods formatı oluyor. Bu nedenle 2.1 de hazirladigin dosya, 1.5 ile açılmaz. 1.5 ile hazirlanmiş bir dosya 2.1 ile açılabilir. Yeni versiyonlarda geriye dogru uyumluluk vardır.

Eger 2.1 de hazirladigin veritabanini 1.5 da kullanmak istiyorsan, veritabaninin yedegini alirsin, yedek alirken yedegin transportable olmasına dikkat et, daha sonra bu yedegi 1.5 ile açarsın. Bu yöntemin çalışması için, 2.1 veritabaninda 1.5 un tanımadıgı özellikleri kullanmamış olman gerekir.

Basitçe transportable bir yedek al ve kullanmak istedigin sistemde bu yedegi aç.
Kullanıcı avatarı
Nick_
Üye

Re: Firebird 2.1 hk.

Mesaj gönderen Nick_ »

Teşekkürler @emin_as
Firebird 1.5 i kaldırım system32 nin içindeki GDS32.DLL i sildim firebird 2.1 i kurdum halloldu..
Bilmemek ayıp değil öğrenmek isteyene öğretmemek ayıp:)