selamlar degerli hocalarım;
ben ms sql server 2000 den xml olarak veri cekmek istiyorum
tam olarak yapmak istediğim olay şudur.
php ile bir proje yapıyorum.
xml sql 2000 baglanıyor olucak
(localde SQL SERVER ve xml AYNI YERDE )
php ile bu xml bağlanıp verileri çekeçegim.
bun nasıl yaparım bilen varsa yada konu ile ilgili elinizde döküman var ise muhteşem olur aslında sql server dan verileri xml olarak çekebiliyorum. buldugum bir Dökümanda ( http://www.csharpnedir.com/makalegoster.asp?MId=286 ) öğrendim.
fakat dinamik bir xml nasıl yaparım.
php tarafında bir sıkıntım yok. sadece php, urunler.xml 'i tektiklendigi anda verileri çeken bir xml yapmak umarım anlatabilmisimdir.
saygılarımla
salih hanifeoglu
db'den xml ile veri çekmek istiyorum...
Re: db'den xml ile veri çekmek istiyorum...
Selamlar,
Dinamik XML olarak neyi kasdediyorsunuz anlaşılamadı !... Zaten dönen değerler Dinamik olarak oluşturulan bir XML, daha da dinamiği nasıl olacak?
Kolay Gelsin
Dinamik XML olarak neyi kasdediyorsunuz anlaşılamadı !... Zaten dönen değerler Dinamik olarak oluşturulan bir XML, daha da dinamiği nasıl olacak?
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
ilgi ve alakanız için çok teşekür ederim
bende size simdi cevap yazarken birkez daha araştırayım dedim.
ve nihayet buldum
sizinlede paylaşıyorum. burada şimdi.
Yazar: ahmet öztürk
Kendisine çok teşekür ediyorum. ellerine sağlık çok değerli bri döküman en azından benim için öyle
XML Şablon Kullanımı.
Şu ana kadar sunduğum SQL Cümlecikleri aslında basit sorgu cümleleri idi. Birden fazla tablo üzerinde sorgu cekmek istediğinizde sorguların karmaşık bir hal aldığını ve adres çubuğundan bu sorguların girmenin zorlukları ile karşılaşacaksınız. Ayrıca sorgularınız karmaşık olmasa bile adres çubuğundan sizin yazdığınız bir sorgu cümlesinin görünmesini istemeyebilirsiniz. Bunu XML şablonları kullanarak yapabiliriz. Bu şablonlar içersinde birden fazla SQL cümleceği yazabileceği gibi X-Path sorgularda yazabilirsiniz. Bu şablonlar iyi formlanmış XML (well-formed XML) olmalıdır. XML şablon kullanmak için IISin XML şablon kullanımına göre konfigüre edilmesi gerekir. Gelin IISi bu işlem için konfigüre edelim.
Start menüsünden Programs -> Microsoft SQL Server -> Configure SQL XML Support in IIS programını çalıştırın.
Sunucunuzun adı üzerie gelip çift tıklayın ve Default Web Site üzerine tıklayın.
Sağ tarafdaki pencerede xmltest üzerinde sağ-clikleyin ve açılan menüden propertiesi tıklayın.
Açılan pencerede Settings sekmesini açın ve Allow template queriesin seçili olduğunu kontrol edin.
Virtual Names sekmesinde New butonuna tıklayın açılan pencerede Virtual Namee templates, Typea combodan template, Pathde C:\Inetpub\wwwroot\xmltest yazınız.
Save butonuna basıp ayarları kaydetin. Son olarakda Ok butonuna basıp Properties penceresini kapatın.
Şimdi IISimizi konfigüre ettik. Bundan sonraki adımda da XML şablon kullanarak Internet Explorerdan nasıl sonuç alacağımıza bakalım.
Aşağıdaki kodu herhangi bir text editöre kopyalayın.
<ROOT xmlns:sql="urn:schemas-microsoft-com:xml-sql">
<sql:query>
SELECT
SupplierID,
CompanyName,
ContactName,
Phone
FROM
suppliers
ORDER BY
CompanyName
FOR XML AUTO
</sql:query>
</ROOT>
Dosyayı C:\Inetpub\wwwroot\xmltest dizinine suppliers.xml adında kaydetin.
Internet Explorerı açın ve adres çubuğunda aşağıdaki adresi yazıp ENTER tuşuna basın.
http://localhost/xmltest/templates/suppliers.xml
Eğer herşeyi doğru yaptıysanız istediğiniz sorgu cümleciğinin result seti xml olarak görünecektir. Bunu ilk denediğimde şaşkınlıktan küçük dilimi yutacaktım. Gercekten çok hızlı ve çok kullanışlı bir yöntem. Böyle bir özellik olmasaydı bu işi yapmak için yüzlerce satır kod yazmak zorunda kalacaktık ve belkide bu satırları Microsoft kadar efektiv yazamayacağımızdan daha yavaş çalışacaktı.
Saygılarımla
Salih Hanifeoğlu
bende size simdi cevap yazarken birkez daha araştırayım dedim.
ve nihayet buldum
sizinlede paylaşıyorum. burada şimdi.
Yazar: ahmet öztürk
Kendisine çok teşekür ediyorum. ellerine sağlık çok değerli bri döküman en azından benim için öyle
XML Şablon Kullanımı.
Şu ana kadar sunduğum SQL Cümlecikleri aslında basit sorgu cümleleri idi. Birden fazla tablo üzerinde sorgu cekmek istediğinizde sorguların karmaşık bir hal aldığını ve adres çubuğundan bu sorguların girmenin zorlukları ile karşılaşacaksınız. Ayrıca sorgularınız karmaşık olmasa bile adres çubuğundan sizin yazdığınız bir sorgu cümlesinin görünmesini istemeyebilirsiniz. Bunu XML şablonları kullanarak yapabiliriz. Bu şablonlar içersinde birden fazla SQL cümleceği yazabileceği gibi X-Path sorgularda yazabilirsiniz. Bu şablonlar iyi formlanmış XML (well-formed XML) olmalıdır. XML şablon kullanmak için IISin XML şablon kullanımına göre konfigüre edilmesi gerekir. Gelin IISi bu işlem için konfigüre edelim.
Start menüsünden Programs -> Microsoft SQL Server -> Configure SQL XML Support in IIS programını çalıştırın.
Sunucunuzun adı üzerie gelip çift tıklayın ve Default Web Site üzerine tıklayın.
Sağ tarafdaki pencerede xmltest üzerinde sağ-clikleyin ve açılan menüden propertiesi tıklayın.
Açılan pencerede Settings sekmesini açın ve Allow template queriesin seçili olduğunu kontrol edin.
Virtual Names sekmesinde New butonuna tıklayın açılan pencerede Virtual Namee templates, Typea combodan template, Pathde C:\Inetpub\wwwroot\xmltest yazınız.
Save butonuna basıp ayarları kaydetin. Son olarakda Ok butonuna basıp Properties penceresini kapatın.
Şimdi IISimizi konfigüre ettik. Bundan sonraki adımda da XML şablon kullanarak Internet Explorerdan nasıl sonuç alacağımıza bakalım.
Aşağıdaki kodu herhangi bir text editöre kopyalayın.
<ROOT xmlns:sql="urn:schemas-microsoft-com:xml-sql">
<sql:query>
SELECT
SupplierID,
CompanyName,
ContactName,
Phone
FROM
suppliers
ORDER BY
CompanyName
FOR XML AUTO
</sql:query>
</ROOT>
Dosyayı C:\Inetpub\wwwroot\xmltest dizinine suppliers.xml adında kaydetin.
Internet Explorerı açın ve adres çubuğunda aşağıdaki adresi yazıp ENTER tuşuna basın.
http://localhost/xmltest/templates/suppliers.xml
Eğer herşeyi doğru yaptıysanız istediğiniz sorgu cümleciğinin result seti xml olarak görünecektir. Bunu ilk denediğimde şaşkınlıktan küçük dilimi yutacaktım. Gercekten çok hızlı ve çok kullanışlı bir yöntem. Böyle bir özellik olmasaydı bu işi yapmak için yüzlerce satır kod yazmak zorunda kalacaktık ve belkide bu satırları Microsoft kadar efektiv yazamayacağımızdan daha yavaş çalışacaktı.
Saygılarımla
Salih Hanifeoğlu
lattop da yaptım yaptım oldu çalışıyor muhteşem bir olay bu şekilde dışarıya xml verme olayı sql serverdan cözülmüştür.
sadece olmayan birtek şey gercek serverda (windows 2003 server da ve 2000 ikisinde de çalıştıramadım )
çalışmıyor
yetkiler ile ilgili bir sıkıntı oluyor. heralde ama çözmüş degilim.
saygılar gelişmeleri yazarım tekrar
sadece olmayan birtek şey gercek serverda (windows 2003 server da ve 2000 ikisinde de çalıştıramadım )
çalışmıyor

saygılar gelişmeleri yazarım tekrar