Merhaba arkadaşlar
Firebird veritabanında blob alan tanımladım (açıklama ve resim eklemek için kullanacağım) Delphide ibotable ve datasource ekledim ve ibotable nesnesine çift tıklayarak field editor'u açtım sağ tıklayıp new field dedim daha önce firebirdde blob olarak tanımladığım ACIKLAMA alanını ekledim ve data type kısmına da memo dedim, field type 'a da data dedim tamam dedim kapattım.
ibotable'ı aktif edemiyorum.
Şöyle bir hata veriyor.
IBOQUERY1:Type mismatch for field 'NOT', expecting:Memo actuel:Float
Kullandığım araçlar firebird, ems, delphi7
Ayarlarda blob alanın segment size=1 subtype=1
Kısaca ben firebird de tanımladığım blob alana delphide nasıl açıklama ve resim ekleyebilirim.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Type Mismatch Sorunu
Re: Type Mismatch Sorunu
NOT adlı field memo beklerken float degerle karşılaşmış.
Öncelikle not gibi sql de ayrilmiş bir kelimeyi alan ismi olarak kullanmayın.
ibotable i tekrar oluşturup, memo alana float gönderip, göndermediginizi kontrol edin.
Öncelikle not gibi sql de ayrilmiş bir kelimeyi alan ismi olarak kullanmayın.
ibotable i tekrar oluşturup, memo alana float gönderip, göndermediginizi kontrol edin.
Kusura bakmayın hocam yanlış yazmışım düzeltiyorum Verdiği hata mesajı şu :
IBOTABLE1:Type mismatch for field 'ACIKLAMA', expecting:Memo actuel:Float
not kullanmıyorum yani
Float gönderdiğim zaman da memotexte sadece rakam yazabiliyorum birde e harfini yazabiliyorum başka bir harf kabul etmiyor.
Galiba ben firebirdde blob alan tanımlayıp da delphide memo alan ve resim alanı olarak kullanamıyorum ???
Yardımlarınız için teşekkür ederim
İyi çalışmalar
IBOTABLE1:Type mismatch for field 'ACIKLAMA', expecting:Memo actuel:Float
not kullanmıyorum yani
Float gönderdiğim zaman da memotexte sadece rakam yazabiliyorum birde e harfini yazabiliyorum başka bir harf kabul etmiyor.
Galiba ben firebirdde blob alan tanımlayıp da delphide memo alan ve resim alanı olarak kullanamıyorum ???
Yardımlarınız için teşekkür ederim
İyi çalışmalar
Sadece e ve rakam yazabiliyorsan, o field blob degil float demektir.
Firebird ve delphi ile blob alan kullanmakla ilgili bir sorun yok, tablo olarak kullandıgın componeneti (ibotable sanırım) silip, yeniden oluştur. Açıklama olarak bahsettigin field veritabanında blob, fakat delphi tarafında bu field float olarak oluşturulmuş olabilir.
Veritabanı ve component arasında bir uyuşmazlık var gibi.
Firebird ve delphi ile blob alan kullanmakla ilgili bir sorun yok, tablo olarak kullandıgın componeneti (ibotable sanırım) silip, yeniden oluştur. Açıklama olarak bahsettigin field veritabanında blob, fakat delphi tarafında bu field float olarak oluşturulmuş olabilir.
Veritabanı ve component arasında bir uyuşmazlık var gibi.
Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim hocam
Peki firebird veritabanı ile hangi bileşenleri kullanmalıyım sizce (Ben ibobject bileşenlerini kullanıyorum)
İyi çalışmalar
Peki firebird veritabanı ile hangi bileşenleri kullanmalıyım sizce (Ben ibobject bileşenlerini kullanıyorum)
İyi çalışmalar
IBobjecti kullanmadıgın için onunla ilgili yorum yapamıyorum. Ben ibx i tercih ediyorum, şu ana kadar da herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Eğer blob alanlarda resim kullanacaksanız, jvcl de bulanan jvdbimage i kullanın, normal dbimage sadece bitmap kullanabilirken, jvdbimage jpeg ve diger formatlara da kaydedebiliyor. Bu nedenle veritabani dosyasi aşırı büyümüyor, okumalarda da veritabani ile baglantı hızı olumsuz etkilenmiyor.
Eğer blob alanlarda resim kullanacaksanız, jvcl de bulanan jvdbimage i kullanın, normal dbimage sadece bitmap kullanabilirken, jvdbimage jpeg ve diger formatlara da kaydedebiliyor. Bu nedenle veritabani dosyasi aşırı büyümüyor, okumalarda da veritabani ile baglantı hızı olumsuz etkilenmiyor.
nerden bulabilirim bu bileşenleri ?