cxDbLookUpComboBox taki bilgiyi cxTextEdite yazdırma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Gk_imptob
Üye

cxDbLookUpComboBox taki bilgiyi cxTextEdite yazdırma

Mesaj gönderen Gk_imptob »

Sevgili arkadaşlar.Sorum hakkında baya bir araştırma yaptım fakat bir sonuç elde edemedim.Sizlerden yardım rica ediyorum.

cxdblookupcombobox'la Doviz (ibdataset2) diye bir tablomdan döviz adını çekip (TL,EUR,USD gibi) bunu ibdataset1 tablomun doviz adı kısmına kaydediyorum.ibdataset2'teki doviz tablomda birde kur değerleri var (1 EUR:1,8 ve 1 USD:1,5 gibi) Formumda doviz adı kısmının yanında kur değerini göstermesini istediğim bir tane TextEdit koydum.Yapmak istediğim Doviz adını EUR seçtiğim zaman TextEdit'e Döviz tablosundaki EUR değeri (1,8) neyse onu yazsın. Forumdaki ve başka yerdeki dblookupla yapılmış il ve ilçe örneklerine baktım fakat uygulamamda başarılı olamadım. Yardım ederseniz çok sevinirim.

cxdblookupcombobox'la Döviz adı : EUR geliyor.Seçim yaptığım zaman yanındaki TextEdit:1,8 yazmasını istiyorum...

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Re: cxDbLookUpComboBox taki bilgiyi cxTextEdite yazdırma

Mesaj gönderen conari »

başka yöntemlerde denenebilir.
Gerçi lookup la daha basit ama.

Lookupcombonun change inde bir SQL ile Select edip dbedit.text inide dönen sonucu bağlayabilirsin.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen m_ekici »

Tablona Lookup field tanımlarsan olur.
Gk_imptob
Üye

Mesaj gönderen Gk_imptob »

Arkadaşlar cevabınız için teşekkürler.Bu konuda biraz daha yardım istesem.Şimdi dediğiniz gibi ibdataset1'de bir tane lookup field yarattım.

Name:Test
Type:Float
FieldType:Lookup
Lookup Definition
Keyfield:TL (Parasal değerin geleceği field diye anlıyorum)
Dataset:ibdataset2 (Lookup yapacağım dataset diye anlıyorum)
Lookup Keys:DovizAdı(Eur,Usd) --(Sorgulama yapacağım field diye anlıyorum)
Result Field:TL (Hangi dövizadı seçilirse onun parasal değeri gelir diye anlıyorum) buraya kadar test bir lookup field yarattım.

Bundan sonra form üzerinde nasıl bir şey yapmam lazım onu anlamadım.
Dblookup ve dbedit yaratmam gerekiyor diye düşünüyorum ama bunların hangisini ne bağlıyacam onu bilmiyorum.