Bug
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- mehmet_turecan_cakmak
- Üye
- İletişim:
adodataset
selamlar...
husonet hocam bu birincil anahtar tanımlamak nasıl yapılıyor banada anlatırmısın sana zahmet...
iyi çalışmalar...
husonet hocam bu birincil anahtar tanımlamak nasıl yapılıyor banada anlatırmısın sana zahmet...
iyi çalışmalar...
Zahmet nedemek büyük bir zevkle anlatırım.
Ben şu an veritabanı olarak Microsoft'un Access veritabanını Kullanıyorum.(Türkçe Access 2000)
Yapman gerekenler Microsoft Access programıyla mdb uzantılı veritabanını açıyorsun ardından birincil anahtar eklemen gerekli tablonun üzerine geliyorsun ve mause ile aktif yapıyorsun ardından sağ tıklayıp tasarım görünümünü seciyorsun açılan pencerede birincil anahtar yapmak istediğin alanın üzerine gelip tekrar sağ tıklayıp Birincil Anahtar seceneğini seciyorsun.
Unutmaman gereken Birincil anahtar seçtiğin alandaki veriler kesinlikle aynı veriler olamaz örneğin aynı alanda 100 nolu veri 1 den fazla barındıramazsın. Bu yüzden ben yazdığım programda saat alanını birincil anahtar olarak seçtim.
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.
İyi Çalışmalar.
Ben şu an veritabanı olarak Microsoft'un Access veritabanını Kullanıyorum.(Türkçe Access 2000)
Yapman gerekenler Microsoft Access programıyla mdb uzantılı veritabanını açıyorsun ardından birincil anahtar eklemen gerekli tablonun üzerine geliyorsun ve mause ile aktif yapıyorsun ardından sağ tıklayıp tasarım görünümünü seciyorsun açılan pencerede birincil anahtar yapmak istediğin alanın üzerine gelip tekrar sağ tıklayıp Birincil Anahtar seceneğini seciyorsun.
Unutmaman gereken Birincil anahtar seçtiğin alandaki veriler kesinlikle aynı veriler olamaz örneğin aynı alanda 100 nolu veri 1 den fazla barındıramazsın. Bu yüzden ben yazdığım programda saat alanını birincil anahtar olarak seçtim.
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.
İyi Çalışmalar.
- mehmet_turecan_cakmak
- Üye
- İletişim:
adodataset
çok teşşekkürler husonet hocam...
kolay gelsin...
kolay gelsin...
Anahtar sütün bilgileri yetersiz veya yanlış
Bu sorunun Primary key vermekten başka çözümü yokmu? Primary key verilecek alan olmayan tablolarda nasıl yapılıyor?? Veya AdoDataset'i Açıp kapatmanın yavaşlatmadan başka bi sorunu olurmu?
Maddi hayata tapanlar, deniz suyu içenlere benzerler, içtikçe susuzlukları artar. Muhittin-i Arabi
..::SadıkTÜRK::..
..::SadıkTÜRK::..
Re: Bug
Aynı sorunu yaşıyorum arkadaşlar ;Aşağıda sadece Date kullanırsam sorun olmuyor ama uzun formatta sorun çıakrıyor ?
MSSQL DB de DTarih VT Tipi alanı SmallDateTime ;
MSSQL DB de DTarih VT Tipi alanı SmallDateTime ;
Kod: Tümünü seç
Query[b]DTarih[/b].AsDateTime := StrToDateTime(DateTimeToStr(Now));
::::::::www.BursaEmlak.com:::::::::
Emlak ve Emlakçının buluşma Noktası
Emlak ve Emlakçının buluşma Noktası
arkadaşlar,
ben bu soruna şu çözümü buldum.
sözkonusu tablomuzun beforedelete ve beforepost olayına:
kodunu yazıyoruz ve sorun çözülüyor...
ben bu soruna şu çözümü buldum.
sözkonusu tablomuzun beforedelete ve beforepost olayına:
Kod: Tümünü seç
Tablo_adi.Properties['Update Criteria'].value :=adCriteriaKey;
Alper Şirvan
Şair, yazar, ressam.. 3 kitabı var...
Yazılımcı... Kamuda memur...
Galatasaray'lı... Spor aşığı...
Güneş Enerjili Tekerlekli Sandalyenin
Fikir Babası...
Şair, yazar, ressam.. 3 kitabı var...
Yazılımcı... Kamuda memur...
Galatasaray'lı... Spor aşığı...
Güneş Enerjili Tekerlekli Sandalyenin
Fikir Babası...
Merhaba Arkadaşlar
Bununla ilgili daha önce ben de bir problem yaşamıştım.
Adodataset'in özelliklerinden birini değiştirerek çözmüştüm.
Yanlış hatırlamıyorsam datasetin CursorType özelliğini yanlış ayarlamıştım.
ctStatic olması böyle bir hataya sebep oluyordu.
ctDynamic veya ctKeyset olarak ayarlayarak çözmüştüm.
Bununla ilgili daha önce ben de bir problem yaşamıştım.
Adodataset'in özelliklerinden birini değiştirerek çözmüştüm.
Yanlış hatırlamıyorsam datasetin CursorType özelliğini yanlış ayarlamıştım.
ctStatic olması böyle bir hataya sebep oluyordu.
ctDynamic veya ctKeyset olarak ayarlayarak çözmüştüm.
-
- Üye
- İletişim:
arkadaşlar selamlar.....
taaa 2000 li yılların başında konuşulmuş adodan silme güncellme yapılırken alıonan hata mesajı. uzun zamandır firibird veri tabanıyla yazıyorum programları. ilk başlarda acces kullanmıştım sonra bıraktım. ücretsiz full bi proje yapayım istedim acces başıma bir sürü dert açtı. tüm projeyide firibirde taşımak istemiyorum şimdi. aynı hatayı bende alıyorum sitede yazılan her şeyi yapmama rağmen sorun çözülmedi. benim tek farkım var onu yazamk gerekiyor sanırım. ben çift tablodan bilgi alıyorum query nesnesi ile. bu querynin silme yapması gerekiyor ama silmiyor. tablolarda 2 tablodada primary key mevcut. datasetin özelliği denilmiş onuda değiştim. yineolmadı. fikri olan arkadaşlardan faydalanmak isterim. basit bir update sorunumu bile accesle halledemiyorum izin vermiyor. bundan sonrada herhalde accesli pro yazmam.
taaa 2000 li yılların başında konuşulmuş adodan silme güncellme yapılırken alıonan hata mesajı. uzun zamandır firibird veri tabanıyla yazıyorum programları. ilk başlarda acces kullanmıştım sonra bıraktım. ücretsiz full bi proje yapayım istedim acces başıma bir sürü dert açtı. tüm projeyide firibirde taşımak istemiyorum şimdi. aynı hatayı bende alıyorum sitede yazılan her şeyi yapmama rağmen sorun çözülmedi. benim tek farkım var onu yazamk gerekiyor sanırım. ben çift tablodan bilgi alıyorum query nesnesi ile. bu querynin silme yapması gerekiyor ama silmiyor. tablolarda 2 tablodada primary key mevcut. datasetin özelliği denilmiş onuda değiştim. yineolmadı. fikri olan arkadaşlardan faydalanmak isterim. basit bir update sorunumu bile accesle halledemiyorum izin vermiyor. bundan sonrada herhalde accesli pro yazmam.