Excelde Dbgride bilgi alma...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Excelde Dbgride bilgi alma...
Arkadaşlar merhaba, başlığı görünce eminim içinizden offffff, amaaan bıktık bu sorulardan artık, neden kardeşim forumda arama yapmıyorsun diyenler mutlaka olucaktır. Ben yaklaşık 3 gündür sorum hakkında forumda değil tüm yerli yabancı sitelerde arama yaptığımı belirtmek isterim.Fakat bir sonuç alamadığımdan veya düşünce mantığını yanlış kurduğumdan dolayı başarılı olamamışımdır.
Excelden dbgride bilgi atarmak için forumda bir çok örnek uygulama gördüm ve bunları kendi programımda test ettim.Anlatılanların çoğu colum (Sütündan) bilgi almayla ilgili.Benim asıl yapmak istediğim ise Row (Satırdan) bilgi almak.
Şöyleki bir excel sayfası düşünün | A | B |C|D| gidiyor.
..........................(Satır No) 1 Adı: Ahmet
.......................................2 Soyadı: Deneme
yapmak istediği excel sayfasınndaki adı:Ahmet olanı dbgride göndermek
dbgriddeki hali | ADI | SOYADI |
...................Ahmet Deneme gibi...... yani isteğim rowdan bilgi almak böyle bir şey mümkünmü
herkese teşekkür ederim.
dbgrid.columns[0].fieldname :='B1'; böyle yazdığımda B1 hücresini seçemiyorum.
Excelden dbgride bilgi atarmak için forumda bir çok örnek uygulama gördüm ve bunları kendi programımda test ettim.Anlatılanların çoğu colum (Sütündan) bilgi almayla ilgili.Benim asıl yapmak istediğim ise Row (Satırdan) bilgi almak.
Şöyleki bir excel sayfası düşünün | A | B |C|D| gidiyor.
..........................(Satır No) 1 Adı: Ahmet
.......................................2 Soyadı: Deneme
yapmak istediği excel sayfasınndaki adı:Ahmet olanı dbgride göndermek
dbgriddeki hali | ADI | SOYADI |
...................Ahmet Deneme gibi...... yani isteğim rowdan bilgi almak böyle bir şey mümkünmü
herkese teşekkür ederim.
dbgrid.columns[0].fieldname :='B1'; böyle yazdığımda B1 hücresini seçemiyorum.
Re: Excelde Dbgride bilgi alma...
exceli tanıttıktan sonra
şeklinde alırsınız.
Kod: Tümünü seç
excel.range['A2'].value;
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

Sayın conari cevabınız için teşekkürler.Excelden veri alma konsunda çok acemi olduğumdan dolayı vermiş olduğunuz komut benim için yeterli olmadı.Tembellik edip hazıra konmaya çalıştığımı düşünmeyin lütfen excel.range olarak forumda ve internete arama yaptığım zaman örneklerin çogu dbgrid'ten excel'e bilgi göndermeyle ilgili excel'den bilgi almayla ilgili değil.Rira etsem biraz daha yardımdı olurmusunuz şu işin temelini anlatırmısınız.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
Kod: Tümünü seç
Var
Excel:variant;
begin
Excel:=CreateOleObject('excel.Application');
Excel.Workbooks.Open('c:\bakılacakbelge.xls');
ShowMessage(Excel.range['A2'].value); // a2 hücresinde ne var ise söyle
end;

cevabınız için teşekkürler.Vermiş olduğunuz kod çalışıyor fakat ben excelin A2 hücresinden çektiğim bilgiyi dbgride nasıl kopyalacağım.
Tşk.
Tşk.
dbgrid veritabanına yani bir data kaynağına bağlı çalışır. excel belgesini de data olarak gösterebilirsiniz.
olmazsa stringrid falan kullanın.
veya ne yapmaya çalıştığınızı anlatın.
olmazsa stringrid falan kullanın.
veya ne yapmaya çalıştığınızı anlatın.

Yukarıdaki cevabınızı iyice düşündükten sonra mantık hatası yaptığımı farkettim.Dbgridi datasete bağlayarak yukardaki komutların yardımıyla bilgileri ibdatasete ekliyorum.Ondan sonra excelden dbgride bilgilerim geliyor.conari yazdı:dbgrid veritabanına yani bir data kaynağına bağlı çalışır. excel belgesini de data olarak gösterebilirsiniz.
.
Yardımlarınız için teşekkürler.
-
- Üye
Bende sizinle hemen hemen aynı işlemi yapmka istiyorum.Belirtilen kodları show message ile ekranda görebiliyorum fakat bunu nasıl dbgrid'e aktaracağımı bilmiyorum veya aynı işlemi showmessage ile değil edit e atmak istiyorum.Bu işlemi naıl yapabilirim.