SysUtils'in içinde baya aradım.. 'İnvalid floating point operation' uyarısının gelmesini sağlayan kodu bulamadım.. Programım bu uyarı vermesine rağmen sorunsuz çalışıyor. Uyarıyı engellemk istiyorum.. Ama hernedense uyarı çıkıyor karşıma sürekli.. Bende delphinin kaynak dosyalarından engellemeyi düşündüm.. ama yerini bulamadım.. 'ErrorHandler' diye bir procedure var SysUtils'in içinde ama anlayamadım kodları..:S
Uyarı türü : EinvalidOp
yardımcı olabiilicek arkadaşa teşekkürleri borç biliciğim..
şimdiden sağolun..
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
Genelde bu hatalar kod içinde try bloklarla yakalanıp, sorun giderilir.
Eger amacın bu hataların görünmesini engellemek veya genel bir yakalama bölümü yaratmaksa, application.onexception eventini kullanmalısın. Hataların görünmesini engellersen, kullanıcı neyin yanlış yaptıgını bilemez ve program kararsiz bir hale gelebilir. Hataya neden olan bloklardan sonrası çalıştırılmayacaktır.
ben zaten try except bloğu kullanıyorum.. Ama yinede bu hatayı alıyorum.. yani EinvalidOp için değilde hertür hata için try except bloğu çalışıyor. Eğer bnm istediğim kodlar işliycekse bu arada o uyarıyı vermemesi lazım değilmi?
*Bir fonksiyon var elimde.. fonksiyonun değerini hesaplıyorum.. eğer sorun çıkarsa bu tanımsız olduğunu gösterir. Bunu yakalıyorum. Ve gerekli işlemleri yaptırıyorum ona göre.. sonuç olarak istediğim şeyi elde ediyorum. Ancak yinede uyarıyı veriyor. programın çalışmasına hiçbir engel teşkil etmiyor bu sorun.. Anlayamadım bir türlü..
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
hatayı delphiyle derleyip çalıştırdığınız sırada mı alıyorsunuz, yoksa exe yi dışardan çalıştırınca da veriyormu?
derleyerek çalıştırdığınızda
try except le hata kontrolü yapsanız bile delphi hata mesajını görüntüler ve program except bloğunu işletir.
unicorn64 yazdı:hatayı delphiyle derleyip çalıştırdığınız sırada mı alıyorsunuz, yoksa exe yi dışardan çalıştırınca da veriyormu?
derleyerek çalıştırdığınızda
try except le hata kontrolü yapsanız bile delphi hata mesajını görüntüler ve program except bloğunu işletir.
.exe yi dışardan çalıştırdığımda hata alıyorum. Bir komponent kullanıyorum. try except bloğu içinde komponenetin .pas dosyasındaki kodlarıda işletiyor program. Sonuç olarak acaba orda yaratılan bi hata ekrana geliyor olabilirmi? Ama olmamalı sonuçta bnm try except bloğum içinde yinede komponenetin kodları..