Delphi-Vista anlaşmazlığı?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphi-Vista anlaşmazlığı?
Arkadaşlar selamlar herşeyden önce...
Aslına bakarsak forumda ciddi anlamda delphi vista tartısılmıs ancak tartısılanlar konusulanlar sorunuma cevap getiremedigi icin bu konuda bir mesaj yazma geregi duydum...
Kısaca bahsedeyim..
Delphi 7 kullanıcısıyım, işletim sistemi olarak Xp Sp3 kullanıyorum. Hazırladığım program xp olan diger makinelerde sorun cıkartmıyor ancak vista makineye attıgımda (acık kod olarak atıp denedim) "program hataya neden oldu kapatılması gerekiyor" mesajı alıyorum.. Yetkileride gözden geçirdim ancak sonuc degişmedi...
Programı vistada kodlamam gerektiği söylendi ancak baska çözümlerinin olabilecegi kanaatindeyim...
Bu konuda sizlerin degerli görüslerini rica ediyorum...
..::Saygılar::..
Aslına bakarsak forumda ciddi anlamda delphi vista tartısılmıs ancak tartısılanlar konusulanlar sorunuma cevap getiremedigi icin bu konuda bir mesaj yazma geregi duydum...
Kısaca bahsedeyim..
Delphi 7 kullanıcısıyım, işletim sistemi olarak Xp Sp3 kullanıyorum. Hazırladığım program xp olan diger makinelerde sorun cıkartmıyor ancak vista makineye attıgımda (acık kod olarak atıp denedim) "program hataya neden oldu kapatılması gerekiyor" mesajı alıyorum.. Yetkileride gözden geçirdim ancak sonuc degişmedi...
Programı vistada kodlamam gerektiği söylendi ancak baska çözümlerinin olabilecegi kanaatindeyim...
Bu konuda sizlerin degerli görüslerini rica ediyorum...
..::Saygılar::..
Re: Delphi-Vista anlaşmazlığı?
s.a.
öncelikle hataya neyin sebep olduğunu bulmak lazım.
eğer programı vista da derlemeyeceksen hata nın oluşması muhtemel yerlerine ve belirli yerlere log koy. (showmessage olabilir veya bir text dosyasına yazabilirsin) hatanın sebebini bulduğun zaman sorunun çözümüne yönelik düşünmeye başlayabiliriz.
kolay gelsin.
öncelikle hataya neyin sebep olduğunu bulmak lazım.
eğer programı vista da derlemeyeceksen hata nın oluşması muhtemel yerlerine ve belirli yerlere log koy. (showmessage olabilir veya bir text dosyasına yazabilirsin) hatanın sebebini bulduğun zaman sorunun çözümüne yönelik düşünmeye başlayabiliriz.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Verdiginiz bilgiler icin tesekkürler...
Biraz programdan bahsetmek istiyorum:
Program yalnızca gösterigim yerlerdeki .pdf ve .pps dosyalarını calıstırıyor ve icinden yine yazdıgım baska bir programa baglanıyor hicbir date base kullanılmadı pdfler icin winexec ve ppsicinde shellapi kullandım tam olarak nerelerde hata verebilecegini kestiremiyorum aslında hataya neden olabilecekhic bir sey göremiyorum..
İlginize tesekkürler...
Biraz programdan bahsetmek istiyorum:
Program yalnızca gösterigim yerlerdeki .pdf ve .pps dosyalarını calıstırıyor ve icinden yine yazdıgım baska bir programa baglanıyor hicbir date base kullanılmadı pdfler icin winexec ve ppsicinde shellapi kullandım tam olarak nerelerde hata verebilecegini kestiremiyorum aslında hataya neden olabilecekhic bir sey göremiyorum..
İlginize tesekkürler...
-
- Üye
- İletişim:
Kısayolun veya .exe nin üzerinde sağ tuş yapın ve yönetici modunda
çalıştırmayı deneyin.
çalıştırmayı deneyin.
http://ibrahimcoban.com/
Lazarus, Kol-Ce,Delphi ve C#
Birebir katılıyorum bizde o sorunları yaşamıştık Yönetici modunda çalıştırıldığında sorun olmadı ama yönetici olarak çalıştırmazsanız bir .ini dosyaya dahi yazmaya karşı hata veriyor veritabanlarına vs. bağlanmıyor ki dediğiniz programda bir başka program çalıştırıldıgından bahsetmişsiniz yönetici olarak çalıştırmazsanız bunlara hiç izin vermez biz başka sorunlarla karşılaşmadık ama sorunun ve hatanın ne oldugunu tam olarak yazarsanız daha ayrıntılı yardım alabilirsiniz.ibrahimcoban yazdı:Kısayolun veya .exe nin üzerinde sağ tuş yapın ve yönetici modunda
çalıştırmayı deneyin.
UWESIS CORPORATION
-
- Üye
- İletişim:
Aslında sorun diye bir şey yok.
Nedenine inersek önce program kurarken başlıyor.
Artık Vista ve Ms Server 2008 işletim sistemleri güvenlik olarak
MSI (Micrososft Installations Service) uyumlu programlarla kurulmasını istiyor.
Bu programlar kuran kullanıcının yetkileriyle oluşturulan dosya ve klasörlere yetki
veriyor.
İkincisi her kullanıcı kendi havuzunda yüzerek izole ediliyor. Yani registry gibi sistem
ayarlarına kendi bölgesinde ulaşabiliyor. Tam yetki için admin yetkisi veya driver yazmak gerekiyor.
Üçüncüsü UAC servisi bu kritik bölgelere ulaşmaya çalışınca ya uyarıyor yada hiç izin vermiyor.
UAC Windows 7 ile biraz gevşetildi daha doğrusu seviye ayarı kullanıcıya bırakıldı. Vistada ya açık yada kapalı
vardı.
Programlar yazarken artık bunlara dikkat etmemiz lazım.
Nedenine inersek önce program kurarken başlıyor.
Artık Vista ve Ms Server 2008 işletim sistemleri güvenlik olarak
MSI (Micrososft Installations Service) uyumlu programlarla kurulmasını istiyor.
Bu programlar kuran kullanıcının yetkileriyle oluşturulan dosya ve klasörlere yetki
veriyor.
İkincisi her kullanıcı kendi havuzunda yüzerek izole ediliyor. Yani registry gibi sistem
ayarlarına kendi bölgesinde ulaşabiliyor. Tam yetki için admin yetkisi veya driver yazmak gerekiyor.
Üçüncüsü UAC servisi bu kritik bölgelere ulaşmaya çalışınca ya uyarıyor yada hiç izin vermiyor.
UAC Windows 7 ile biraz gevşetildi daha doğrusu seviye ayarı kullanıcıya bırakıldı. Vistada ya açık yada kapalı
vardı.
Programlar yazarken artık bunlara dikkat etmemiz lazım.
http://ibrahimcoban.com/
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Aslında sorun vista bile olmayabilir. Bazı kodlar bölgesel ayar farkı yüzünden de cortlayabiliyor
. En basitinden bir tarih ayracının nokta yerine bölü olması, ondalık ayracının nokta virgül farkı veya gün.ay.yıl formatında olmaması gibi ayarlar programın o sistemde daha en baştan çökmesine neden olabiliyor.

Şaban Şahin AKMAN
Bence güvenlik değilde kullanıcıyı çıldırtmaktan başka bi amaca hizmet etmiyor bunlar artık madem güvenlik diyor maden yazılım deviyim diyor o zaman programın o anki işlemlerini kontrol etsin zararlıysa engellesin yoksa ms bunları yapamıyor mu?
Bence en iyisi Win Xp Sp2...
Bence en iyisi Win Xp Sp2...
UWESIS CORPORATION
Arkadaşlar hepinizin degerli yorumları icin tesekkür eder uzun zamandan beri yazamadıgım icin affınızı dilerim...
Sorunun çözümünü ben projeye delphi 10 lite ile başlayıp (sadece acıp formu boş kaydediyorum) daha sonrasında delphi7ile devam ediyorum vista sorunu yaşamıyorum...
Herkese tesekkür eder çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim...
Sorunun çözümünü ben projeye delphi 10 lite ile başlayıp (sadece acıp formu boş kaydediyorum) daha sonrasında delphi7ile devam ediyorum vista sorunu yaşamıyorum...
Herkese tesekkür eder çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim...

bende delphi programcısıyım xp de yazdığım bir çok programı vistada sorunsuz çalıştırabiliyorum.Üstelik extsra hiç bir işlem yapmıyorum çalıştıramayanlar nasıl yapamadı hayret ettim valla....