Selamlar,
Değerli arkadaşlar siteye ilk iletim bu. yaptıgım projede bir raporlama ekranı uzerınde calısmaktayım. mySql veritabanı kullanıyorum ve Zeos bileşenleri sayesinde Delphi üzerinden mySql'e bağlanyıorum.
Kısaca anlatayım.
Form5 te zQuery bileşenim var ve burdaki sorgum select * from tablo where bolum=1 . bu sorgu sonucunu raporlama ekranında görüntülemek istiyorum.
Form 20 de de bir QuicRep var, yani raporum form20 de. form5 te olan sorgumu form20 de ki raporumda görntüleyebiliyorum. buraya kadar herşey normal...
bazı yerlerinde QRexpr nesnesinin Expression özelliğini kullanmam lazım. expression'a sum(form5.zquery1.FieldByName('perakende').AsInteger) şeklinde birşey yazdıgımda hiç bir sonuc alamıyor ve toplamları alamıyorum. sorun burda expression daform5 de ki zQuery nesnemi görmüyor. Bunun için ne yapmalıyım. atladığım bir şeyler mi var acaba....
Not: qReport'ta QRDbedit lere sorgu sonuclarım geliyor.
QReportta expression özelliği ile alakalı bir soru
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: QReportta expression özelliği ile alakalı bir soru
s.a.
eğer quickreportun datasetine atama yaptıysanız ve expression da o dtasetteki kayıtları gösterecekseniz şeklinde deneyin
kolay gelsin.
eğer quickreportun datasetine atama yaptıysanız ve expression da o dtasetteki kayıtları gösterecekseniz
Kod: Tümünü seç
sum(['alanadı'])
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Re: QReportta expression özelliği ile alakalı bir soru
tamam hocam hallettim. cok sagolun.